Lieve Germonprez (onafhankelijk) en Benedikt Van Staen (N-VA) reageren verbaasd.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieve Germonprez (onafhankelijk) en Benedikt Van Staen (N-VA) reageren verbaasd. © rv

Meulebeekse oppositie vraagt transparantie over mogelijke belangenvermenging: “Gemeente moet zich burgerlijke partij stellen”

MeulebekeDe Meulebeekse oppositiepartijen reageren verbaasd op de audit waar mogelijke belangenvermenging door burgemeester Verwilst en andere onregelmatigheden binnen de gemeente worden blootgelegd.

 1. Voorbereidende werken Markt gaan nieuwe fase in
  Meulebeke

  Voorberei­den­de werken Markt gaan nieuwe fase in

  Op maandag 23 mei gaat de derde fase van de nutswerken voor de heraanleg van de Meulebeekse Markt van start. De nutswerken starten in de Oostrozebekestraat/Gentstraat. Hierdoor zal de Oostrozebekestraat afgesloten worden aan het kruispunt met de Gentstraat. De omleiding loopt via Bertje Santensweg, Holdestraat, Barnumstraat en Kapellestraat. De doorgang naar de Markt is wel weer mogelijk via de Kasteelstraat, Goethalsplaats en Kerkstraat. Parkeren blijft mogelijk op het Marktplein en in de Holdestraat.
 2. Midwest zoekt taalhulpen
  Roeselare

  Midwest zoekt taalhulpen

  Midwest, de intergemeentelijke samenwerking tussen Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene, is op zoek naar taalhulpen. Dit zijn vrijwilligers die nieuwkomers helpen communiceren met sociaal assistenten, leerkrachten en andere dienstverleners. Hiervoor moet je dus vlot zijn in het Nederlands en een andere taal. Geïnteresseerd? Op donderdag 2 juni is er van 18.30 tot 21.30 uur is er een online infosessie over taalhulpen. Je komt meer te weten over wat een taalhulp is, hoe je een taalhulp wordt, voor welke gesprekken je kan worden ingezet, … Inschrijven en meer info via https://www.midwest.be/.
 1. Van duidelijke regels voor aantrekkelijke winkelstraten tot subsidies om kwalitatieve winkels aan te trekken: Roeselare schakelt versnelling hoger als bekoorlijke shoppingstad
  PREMIUM
  Roeselare

  Van duidelijke regels voor aantrekke­lij­ke winkelstra­ten tot subsidies om kwalitatie­ve winkels aan te trekken: Roeselare schakelt versnel­ling hoger als bekoorlij­ke shopping­stad

  Roeselare wil het shoppen in de stad nog aantrekkelijker maken. Daarom neemt het bestuur enkele gerichte beleidsbeslissingen. Zo zet de stad via een bijgestuurd subsidiebeleid nog sterker in op het aantrekken van kwalitatieve winkels en horeca, en maken ze ook duidelijke welke winkels ze liever niet in het centrum zien opduiken. Ook wordt het kernwinkelgebied uitgebreid en moeten de shoppingstraten er uitnodigender bijliggen.
 2. Witwaspraktijken of slachtoffer van vriendschapsfraude? Vrouw (63) stort tot 169.000 euro door naar Facebookvriendje
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Witwasprak­tij­ken of slachtof­fer van vriend­schaps­frau­de? Vrouw (63) stort tot 169.000 euro door naar Facebook­vriend­je

  Een 63-jarige alleenstaande vrouw uit Ingelmunster heeft enkele jaren 169.000 euro doorgestort naar een man die ze had leren kennen op Facebook. Volgens het openbaar ministerie wist de vrouw dat er iets niet pluis was, maar dat ontkent ze. “Ik moest zijn loon doorstorten omdat er problemen waren op de plaats waar hij verbleef”, zegt de vrouw, die beweert dat ze het slachtoffer was van vriendschapsfraude.
 3. Varkenskweker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”
  PREMIUM
  Kaprijke

  Varkenskwe­ker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”

  De Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. We gingen luisteren bij Nico Baeke uit Kaprijke. “We worden steeds verder in het verdomhoekje geduwd. Vorig jaar is een goede vriend van me uit het leven gestapt. Hij was lang niet de enige die geen uitweg meer zag.”