De kerk op 't Veld.
Volledig scherm
De kerk op 't Veld. © VDI

Meulebeekse coronacijfers stijgen weer: “Verspreid over hele gemeente”

MeulebekeUit de dagelijkse coronacijfers blijkt dat de situatie in Meulebeke er de voorbije dagen niet goed is. De voorbije twee weken zijn tachtig mensen met het virus besmet geraakt.

 1. Roeselare pakt uit met Week van de Groeilamp
  Roeselare

  Roeselare pakt uit met Week van de Groeilamp

  De jaarlijkse campagne ‘Week van de Opvoeding’ zit in een nieuw jasje. Die heet nu ‘Week van de Groeilamp’, omdat opvoeden ook ruimte maken is om te groeien. Tussen 10 en 25 mei worden er in Roeselare dankzij het Huis van het Kind in samenwerking met tal van organisaties heel wat activiteiten georganiseerd voor ouders, grootouders, opvoeders en hun kinderen. “Het is zo belangrijk dat opvoeders ervaringen met elkaar kunnen delen. Dat je hoort dat je goed bezig bent of tips en raad kan krijgen als het even niet meezit. Nu we al een tijdje in een bubbel zitten, is er minder uitwisseling van gedachten, zijn er minder gesprekken aan de schoolpoort of aarzelen mensen om hulp te vragen”, zegt schepen Michèle Hostekint (Vooruit). “Het is goed dat we in de Week van de Groeilamp handvaten aanreiken, al is het digitaal door de omstandigheden. Samen met onze partners pakken we ook uit met wandelingen, doe-opdrachten en knutselactiviteiten.” Het volledige programma vind je op https://huisvanhetkindroeselare.be/week-van-de-groeilamp. De meeste activiteiten zijn gratis, inschrijven is verplicht.
 2. Organisatoren ‘Weekend on Wheels’ zetten 15 horeca-uitbaters in de bloemetjes: “Straks geven we er samen een lap op”
  Meulebeke

  Organisato­ren ‘Weekend on Wheels’ zetten 15 horeca-uitbaters in de bloemetjes: “Straks geven we er samen een lap op”

  De heropening van de terrassen was voor de stuurgroep van ‘Weekend on Wheels’ in Meulebeke aanleiding om een 15-tal horeca-uitbaters te verrassen met een boeketje tulpen. “We willen hen een hart onder de riem steken en beloven dat ons eerste oldtimergebeuren ook in hun zaak niet onopgemerkt voorbij zal gaan”, zeggen Kris Van Parys en Joost Vercruysse.
 3. “Zo gaat geen enkele waardevolle prik verloren”: Vaccinatiecentrum Expo Roeselare schaalt op tot 8.000 vaccins per week en lanceert oproep tot registratie op QVAX
  Roeselare

  “Zo gaat geen enkele waardevol­le prik verloren”: Vaccinatie­cen­trum Expo Roeselare schaalt op tot 8.000 vaccins per week en lanceert oproep tot registra­tie op QVAX

  Het vaccinatiecentrum in Expo Roeselare steekt een tandje bij. Deze maand wordt het aantal vaccinaties er opgetrokken tot 8.000 per week, en in juni wordt nog een versnelling hoger geschakeld. Het vaccinatiecentrum vraagt aan mensen om zich aan te melden op de reservelijst van QVAX zodat er geen enkel vaccin verloren gaat.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije