Marc Dewulf en Charlotte Loosveld van Wijngoed Mikken.
Volledig scherm
Marc Dewulf en Charlotte Loosveld van Wijngoed Mikken. © Maxime Petit

Mandelstreek is 19 nieuwe streekproducten rijker: Meulebeekse bieren, Rumbeekse wijn en één hoeveproducent krijgen erkenning

Rumbeke/Moorslede/MeulebekeDe Mandelstreek is enkele streekproducten rijker die voortaan het label ‘100% West-Vlaams streekproduct’ opgeplakt krijgen. Het gaat om de wijnen en een digestief van Wijngoed Mikken uit Rumbeke en de biertjes van de Meulebeekse huisbrouwerij Klondiker.

 1. Van comedy tot kleinkunst: De Schaduw start 2022 met voor elk wat wils
  Ardooie

  Van comedy tot kleinkunst: De Schaduw start 2022 met voor elk wat wils

  Cultuurkapel De Schaduw start het nieuwe jaar met een nagelnieuwe culturele agenda. Die bevat voor elk wat wils. Op vrijdag 21 januari verwelkomen ze David Galle langs de Wezestraat. De comedian brengt er zijn nieuwste show Joepie. Naar aanleiding van de recente vinylrelease van hun debuutalbum Alas My Love duikt The Bony King of Nowhere weer helemaal terug in hun bevreemdende universum. Op zaterdag 29 januari brengen ze een intiem concert én een magische trip doorheen The Land of The Bony King of Nowhere in de cultuurkapel. In februari is De Schaduw ook gastheer van het culinair theater Moortdinee, bieden ze een podium aan electropop / newwaveband D:Zine, zorgen ze voor een portie kleinkunst met Eva De Roovere & Stephanie Struijk en is er comedy met Michael Van Peel. Meer info en tickets via https://www.deschaduw.be.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.