De beklaagde hing deze voorruit vol met commentaar tegen de burgemeester en het gemeentebestuur in 2018
Volledig scherm
De beklaagde hing deze voorruit vol met commentaar tegen de burgemeester en het gemeentebestuur in 2018 © VDI

Man (43) voor rechter wegens laster tegenover Meulebeekse burgemeester: “Hij hing zes maanden lang zijn voorruit vol met artikels met eigen commentaar”

MeulebekeEen 43-jarige man moest maandagmorgen op de rechtbank in Kortrijk verschijnen omdat hij in 2018 een lastercampagne was gestart tegen de gemeente, vooral burgemeester Dirk Verwilst (CD&V) moest het ontgelden. De man uitte zijn frustraties door kritische uitspraken over de burgemeester zes maanden lang op te hangen aan de voorruit van zijn woning op de Markt van Meulebeke.

 1. Anna’s wagen is rijp voor de schroothoop nadat ze uitweek voor een kat: “En ik heb al mijn meubels moeten verkopen voor een nieuwe auto”
  PREMIUM

  Anna’s wagen is rijp voor de schroot­hoop nadat ze uitweek voor een kat: “En ik heb al mijn meubels moeten verkopen voor een nieuwe auto”

  Een gebroken arm en een serieuze financiële kater. En dat allemaal omdat ze moest uitwijken voor een kat. De Oekraïense Anna Zelewska, die al dertien jaar in Meulebeke woont, was enkele weken geleden onderweg naar een vriendin toen ze met haar wagen in de gracht belandde. “Ik heb niet genoeg spaargeld om een tweedehands wagen te kopen.” En die is broodnodig voor haar nieuwe job.
  Meulebeke
 2. Het kan ook nog plezant zijn in de supermarkt: deze familie staat al drie generaties in de Carrefour Market. “Opa Wilfried is onze trouwste klant”
  PREMIUM

  Het kan ook nog plezant zijn in de supermarkt: deze familie staat al drie generaties in de Carrefour Market. “Opa Wilfried is onze trouwste klant”

  De zussen Laure (29) en Marie (26) Petitqueux zijn sinds deze week de nieuwe gezichten van Carrefour Market in het centrum van Kortemark. De derde generatie al langs mama’s zijde. “Als ik mijn Unic van weleer vergelijk met deze vernieuwde winkel kan ik alleen maar fier zijn”, reageert opa Wilfried (83) die ondanks zijn gerespecteerde leeftijd nog volop meedraait in de winkels van de Kortemarkse ondernemersfamilie. Dit is hoe het allemaal begon.
  Roeselare
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.