De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Man (27) vrijgesproken voor verkrachting van vrouw bij sportcentrum in Meulebeke

Pittem / MeulebekeEen 27-jarige man uit Pittem riskeerde een celstraf van 20 maanden omdat hij een vrouw zou verkracht hebben aan het sportcentrum Ter Borcht in Meulebeke in 2018. De man hield altijd vol dat de seks met wederzijdse toestemming gebeurde tijdens een date. Hij kon de rechter overtuigen en werd vrijgesproken.

 1. Terug tweerichtingsverkeer mogelijk in Brugsesteenweg tijdens bouwverlof
  Roeselare

  Terug tweerich­tings­ver­keer mogelijk in Brug­sesteen­weg tijdens bouwverlof

  Van 17 juli tot 16 augustus wordt er in de bouwsector niet gewerkt. Dat betekent dat ook de heraanleg van de Brugsesteenweg tussen de Godshuislaan en de Koning Leopold III-laan tijdelijk stilligt. Tijdens die vier weken bouwverlof wordt er in die zone tijdelijk weer verkeer in beide richtingen toegelaten zodat de handelaars vlot bereikbaar zijn en ook de bewoners probleemloos hun woning kunnen bereiken. Vanaf 17 augustus wordt alles dan verder afgewerkt: de bovenste asfaltlaag wordt gegoten, markeringen worden aangebracht en de rotonde wordt afgewerkt aan de kant van de Leopold III-laan. Tijdens deze laatste fase zal er terug tijdelijk eenrichtingsverkeer richting centrum zijn. Er wordt gestreefd naar complete afwerking tegen 1 september.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.