De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Man (27) vrijgesproken voor verkrachting van vrouw bij sportcentrum in Meulebeke

Pittem / MeulebekeEen 27-jarige man uit Pittem riskeerde een celstraf van 20 maanden omdat hij een vrouw zou verkracht hebben aan het sportcentrum Ter Borcht in Meulebeke in 2018. De man hield altijd vol dat de seks met wederzijdse toestemming gebeurde tijdens een date. Hij kon de rechter overtuigen en werd vrijgesproken.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Bumba komt naar De Spil en brengt vriendinnetje mee
  Roeselare

  Bumba komt naar De Spil en brengt vriendinne­tje mee

  Het circus van de altijd vrolijke clown Bumba zet op zondag11 september zijn tenten op in CC De Spil in Roeselare. Voor de eerste keer komt er een nieuw vriendinnetje spelen: Bumbina. Bumba kan alvast niet wachten om zijn nieuwe vriendin te verwelkomen. Zou ze even goed kunnen dansen als Nanadu of zo hoog met de bal gooien als Poppa? En wordt ze ook goede maatjes met Bumbalu? Wil je Bunbima ook leren kennen? Dat kan! Er zijn show om 13.30 en om 16 uur. Tickets zijn te bestellen via https://studio100.com/be/nl/algemeen/shows/bumbina-komt-spelen. Na elke show is er trouwens een meet & greet met fotomoment in de foyer.
 3. Bushaltes ‘Ingelmunster Garage’ worden comfortabeler
  Ingelmunster

  Bushaltes ‘Ingelmun­ster Garage’ worden comfortabe­ler

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op dinsdag 16 augustus met werken aan de bushaltes langs de Kortrijkstraat (N50d) in Ingelmunster. De bushalte ‘Ingelmunster Garage’, langs de Kortrijkstraat in Ingelmunster wordt opnieuw aangelegd in beide rijrichtingen. De halte krijgt een verhoogd perron zodat je straks comfortabel op de bus kan instappen. De werken duren volgens de huidige planning tot midden september. Er zal weinig hinder zijn voor het verkeer op de Kortrijkstraat.