De tutjesboom in Meulebeke heeft een plaatsje gekregen aan buitenschoolse kinderopvang 't Berenhuisje.
Volledig scherm
De tutjesboom in Meulebeke heeft een plaatsje gekregen aan buitenschoolse kinderopvang 't Berenhuisje. © RV

Huis van het Kind plaatst tutjesboom aan ’t Berenhuisje

Bij buitenschoolse kinderopvang ’t Berenhuisje in Meulebeke heeft het Huis van het Kind een tutjesboom geplaatst. Kinderen kunnen er voortaan hun fopspeen in hangen. In ruil krijgen ze een teddybeer cadeau.

0 reacties

 1. Bedrijventerrein Tielt Noord wordt proefproject voor nieuwe waterinfiltratie en -buffertechnieken: “Kan inspiratie worden voor andere sites elders in Vlaanderen”
  Tielt

  Bedrijven­ter­rein Tielt Noord wordt proefpro­ject voor nieuwe waterinfil­tra­tie en -buffertech­nie­ken: “Kan inspiratie worden voor andere sites elders in Vlaanderen”

  Bij de uitbreiding van bedrijventerrein Tielt Noord, dat tussen de Kanegemstraat en de Ruiseleedsesteenweg komt, zal bijzonder veel aandacht naar de waterhuishouding gaan. De stad gaat namelijk in zee met VITO, een onderzoeksinstelling die werkt aan duurzame oplossingen voor de water- en droogteproblematiek. Het Tieltse industriegebied wordt een van drie Vlaamse proefprojecten. Er komen nieuwe bufferbekkens en de fundering van de Kanegemstraat zal waterdoorlatend worden.
 2. Woonzorgnetwerk BEN neemt roer buurthuis TofvanTinneke over
  Roeselare

  Woonzorg­net­werk BEN neemt roer buurthuis TofvanTin­ne­ke over

  VOC Opstap vzw stond midden 2021 aan de wieg van buurthuis TofvanTinneke op de Roeselaarse wijk ’t Hof van ’t Henneken. Gezicht hierbij was Wim Defraeye. Maar vanaf 1 juli geeft VOC Opstap de fakkel als trekker van het project door aan Woonzorgnetwerk BEN. Klaas Gaeremyn zal Wim opvolgen. Maar aan de werking verandert niets. Het Buurtnetwerk kwam tot stand dankzij de Roeselaarse Elk Telt-subsidie, die projecten ondersteunt die gelijke kansen bevorderen in Roeselare. Die subsidies stoppen midden 2022 maar via de oproep Zorgzame Buurten kreeg de wijk nieuwe middelen vanuit de Vlaamse Overheid voor een periode van twee jaar om het buurthuis verder uit te bouwen en te werken aan een Zorgzaam Buurtnetwerk. Op de Dag van de Buren, vrijdag 27 mei, wordt er alvast ingezet op verbinding in de buurt met een multiculturele barbecue.
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Nieuwe dorpskern in Oostrozebeke, maar wat met park De Visscherie, Gentstraat en dagverzorgingscentrum?
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  BELOOFD IS BELOOFD. Nieuwe dorpskern in Oostrozebe­ke, maar wat met park De Visscherie, Gentstraat en dagverzor­gings­cen­trum?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteerden vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Oostrozebeke, waar werk is gemaakt van de dorpskernvernieuwing en er nog enkele grote wegenwerken in het verschiet zijn. Ook meer openbaar groen staat er duidelijk op de agenda, maar hoever is dat gevorderd?