Filip Vanaeken bij zijn zelfgemaakte aanhangwagen waarmee hij zowat alle infomarkten rond het omstreden hoogspanningsproject Ventilus bezocht.
Volledig scherm
Filip Vanaeken bij zijn zelfgemaakte aanhangwagen waarmee hij zowat alle infomarkten rond het omstreden hoogspanningsproject Ventilus bezocht. © Joke Couvreur

Hoogspanningslijn dwars door West-Vlaanderen? Deze Don Quichote wil dat verhinderen

De voorbije weken laaide het protest tegen het Ventilus-hoogspanningsproject van Elia op. Burgers verenigden zich in actiecomités en gemeentebesturen dienden zowat allemaal een negatief advies in. Onafhankelijk expert Filip Vanaeken uit Meulebeke dook in de dossiers en kantte zich vanaf dag één tegen het huidige plan.

5 reacties

 • gilbert Gijdé

  2 jaar geleden
  veel geluk Filip.Ik heb getracht om appartementen te vermijden in Brugge,die de ganse dag in onze tuin ,onze keuken en onze badkamer kijken;maar mij is het niet gelukt.De macht van het geld heeft gezegevierd
 • Peter Jacobus

  2 jaar geleden
  Te Eeklo zijn ze nu aan het bouwen onder de hoogspanningsmasten. Een volledige nieuwe verkaveling. Pal er onder ?
 • Jef Carlier

  2 jaar geleden
  Chapeau voor Filip, hopelijk succes en draait niet alles om geld deze keer.
 • Roland Rotsaert

  2 jaar geleden
  Ik heb eens gezocht naar de Wintrack-masten en lees dat de eerste dergelijke mast in Nederland in april van dit jaar geplaatst werd. 'Ingeburgerd' is dus was overdreven. Er zijn inderdaad alternatieven zoals ondergrondse kabels of gelijkstroom maar die kosten uiteindelijk een veelvoud, zijn moeilijker te beheren en hebben ook een forse milieuimpact.
 • Martin Amelynck

  2 jaar geleden
  Proficiat Filip...héél veel respect voor je inzet !
 1. Natuurpunt De Buizerd organiseert kruidenverkoop
  Ingelmunster

  Natuurpunt De Buizerd organi­seert kruidenver­koop

  Naar jaarlijkse traditie kan je dit voorjaar bij Natuurpunt De Buizerd terecht om kruiden te kopen. De opbrengst gaat naar de werkingskas van natuurreservaat Mandelhoek . Er is keuze uit een assortiment van ongeveer 350 soorten. Hierin steken vaste planten, 1-jarigen, 2-jarigen, pot- en perkplanten, terrasplanten en zelfs enkele vergeten groenten. De plantcontainers zijn 1,5 liter groot en per stuk betaal je 2,60 euro. De bestellijst is te vinden op http://debuizerd.be/kruiden. Bestellen kan tot vrijdag 30 april en betalen op voorhand is een must. Op zondag 9 mei wordt tussen 9 en 12 uur een afhaalmoment georganiseerd in basisschool Wonderbos langs de Jan Breydelstraat. Na afspraak kan het ook daags voordien.
 1. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

 2. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"