De groep vrijwilligers. We zien Johan Debouvere, Ingrid Debusschere, Danny Bossuyt, Jasper Bossuyt, Sabine Martens, Katrien Vandaele en Sabine Van Overbeke. Matthias Debouvere, Sofie De Keyzer en Danny Vancauwenberghe waren verontschuldigd voor de foto.
Volledig scherm
De groep vrijwilligers. We zien Johan Debouvere, Ingrid Debusschere, Danny Bossuyt, Jasper Bossuyt, Sabine Martens, Katrien Vandaele en Sabine Van Overbeke. Matthias Debouvere, Sofie De Keyzer en Danny Vancauwenberghe waren verontschuldigd voor de foto. © Sam Vanacker

HELPENDE HANDEN. Vriendengroep uit Meulebeke vult vrachtwagen met hulpgoederen voor Ardennen: “We willen zélf de spullen uitdelen aan slachtoffers”

MeulebekeHeel wat streekgenoten springen nog steeds in de bres om de slachtoffers van de overstromingen te helpen. Een tiental Meulebekenaars is gestart met een spontane inzamelactie. Nog tot en met zaterdagmiddag kan iedereen spulletjes komen afleveren in de Oude Paandersstraat 19. “Zondag hopen we met een volle vrachtwagen door de straten van Theux en Trooz te kunnen rijden”, aldus initiatiefneemster Sabine Van Overbeke.

 1. HELPENDE HANDEN: Streekgenoten schieten slachtoffers wateroverlast te hulp: van spullen brengen en schade herstellen tot frietjes bakken
  Izegem / Ingelmunster

  HELPENDE HANDEN: Streekgeno­ten schieten slachtof­fers waterover­last te hulp: van spullen brengen en schade herstellen tot frietjes bakken

  Heel wat streekgenoten springen in de bres om te helpen in de door overstromingen getroffen gebieden. Slager Bart Buyse doet dat met enkele kompanen uit Ingelmunster. Hij ging er geen vlees, wél frietjes uitdelen. Het Izegemse gemeenteraadslid Didier Parmentier (STIP) ging dan weer, samen met een delegatie van het stadspersoneel, helpen puin ruimen.
 2. HELPENDE HANDEN. Ruiseledenaar Peter bakt gratis frietjes voor duizend slachtoffers van wateroverlast: “Velen konden voor het eerst in een week eens iets warms eten”
  Ruiselede / Tielt / Heule

  HELPENDE HANDEN. Ruiselede­naar Peter bakt gratis frietjes voor duizend slachtof­fers van waterover­last: “Velen konden voor het eerst in een week eens iets warms eten”

  Peter Mauws (43) van frituur Tivoli in Ruiselede heeft zijn hart laten spreken en deelde donderdagavond met twee vrienden gratis frietjes en frikandellen uit aan de inwoners van Pepinster en Verviers. Bijna tien dagen na de zware overlast ziet het gebied er nog steeds uit als een oorlogszone. “Veel inwoners hebben in een week tijd nauwelijks de kans gehad om iets warms te eten. Hun dankbaarheid was enorm. Dit vergeet ik nooit”, zegt Peter.
 3. Glenn en Amber worden de nieuwe uitbaters van Eethuis Enroute: “Ik ben als het ware geboren in een frietpot”
  PREMIUM
  Ardooie

  Glenn en Amber worden de nieuwe uitbaters van Eethuis Enroute: “Ik ben als het ware geboren in een frietpot”

  Op 1 oktober worden Glenn Desmeth (30) en zijn vriendin Amber Dejonckheere (27) de nieuwe uitbaters van frituur/eethuis Enroute in Ardooie. Ze nemen de fakkel over van Luc Hallaert en Gwendoline Gunst. Voor Glenn, dia al vijf jaar werkt in de zaak, is het een kinderdroom die in vervulling gaat. “Mijn grootvader had een frituur. Mijn ouders hadden een frituur. Nu is het mijn beurt om die traditie verder te zetten.”