De bouwvallige woning in de Karel van Manderstraat die tegen de vlakte gaat. Aan de overkant ligt een school.
Volledig scherm
De bouwvallige woning in de Karel van Manderstraat die tegen de vlakte gaat. Aan de overkant ligt een school. © Google Street View

Gemeente sloopt bouwvallige woning in Karel van Manderstraat

MeulebekeEen bouwvallige woning in de Karel van Manderstraat 36 zal op bevel van de burgemeester onmiddellijk worden afgebroken.  De woning stond reeds geruime tijd leeg en was sterk in verval. De woning zal gesloopt worden omwille van de instabiliteit, die deels veroorzaakt werd door het recente stormweer.

 1. Postoverste Johan (56) geeft fakkel door aan Marc (51): “Mijn brandweerhelm heeft me naar soms heel pijnlijke gebeurtenissen geleid”

  Postover­ste Johan (56) geeft fakkel door aan Marc (51): “Mijn brandweer­helm heeft me naar soms heel pijnlijke gebeurte­nis­sen geleid”

  Zaal Meilief was zaterdag te klein voor de bevelsoverdracht in de brandweerpost Izegem. Met meer dan één kwinkslag nam Johan Dermaut afscheid als postoverste, Marc Reubens volgt hem op. “Ik kijk met dankbaarheid terug. Maar dat ik het zal missen, staat vast”, zegt Johan. “De kameraadschap, de fratsen die we uithaalden, de verbondenheid in soms moeilijke omstandigheden… Nooit zal ik het vergeten. Net als de nabesprekingen: de gewone maar ook de bijzondere.”
  Izegem
 2. Boomplantactie Bergmolenbos geannuleerd

  Boom­plantac­tie Bergmolen­bos geannu­leerd

  De boomplantactie die nu zondag 26 maart gepland was in het Rumbeekse Bergmolenbos, moet opnieuw worden afgelast. Dat werd beslist na een bezoek ter plaatse en op advies van het Agentschap Natuur en Bos. De staat van het terrein laat niet toe om op een kwalitatieve manier bomen aan te planten. Al wie zich inschreef voor de boomplantactie, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht per mail. Alle ouders die werden uitgenodigd om deel te nemen aan de aanplant van het geboortebos, zullen eventjes geduld moeten hebben. In het najaar worden zij opnieuw uitgenodigd om samen met de ouders van kindjes die nu geboren worden, een groter stuk grond te bebossen. Ook in het najaar werd de aanplant al eens geannuleerd omdat het terrein er veel te nat bijlag.
  Roeselare