Adjudant Dirk Vanluchene (64) neemt afscheid bij de brandweer in Meulebeke.
Volledig scherm
PREMIUM
Adjudant Dirk Vanluchene (64) neemt afscheid bij de brandweer in Meulebeke. © Hans Verbeke

Dirk (64) stopt bij de brandweer: “Nooit trager een kelder uitgepompt dan bij een fris jong ding in schaarse nachtkledij”

MeulebekeNa 45 jaar dienst bij de brandweer in Meulebeke houdt adjudant Dirk Vanluchene (64) er zaterdag mee op. Misschien wel de bekendste brandweerman van de Berengemeente is dankbaar voor de vele mooie jaren. “Ik zou het zo opnieuw doen. Stoppen, is echter onvermijdelijk. Wat ik het meest zal missen? De kameraadschap en de samenhang.” Opmerkelijk ook: Dirk gaf al eerder eens zijn ontslag bij de brandweer. Samen met het voltallig korps, in 1977. “Dat waren nog eens tijden”, zegt hij.

  1. Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”
    PREMIUM
    Roeselare/Menen

    Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”

    Bart Goudeseune (42) verdedigt begin oktober de Belgische driekleur op het eerste WK gravelracen in Italië. De leerkracht lichamelijke opvoeding ontdekte de gravelbike, een kruising tussen een koersfiets en een mountainbike, tijdens corona. Die nieuwigheid wakkerde het competitiebeestje in Bart aan. “Het is toch speciaal dat ik straks in een truitje van de Belgische ploeg mag rijden”, vindt Bart.