Aan de inkomhal van een appartementsgebouw werden vuilniszakken in brand gestoken.
Volledig scherm
Aan de inkomhal van een appartementsgebouw werden vuilniszakken in brand gestoken. © LSI

Derde brandstichting in enkele maanden op Zeveneiken: “Loopt hier een pyromaan rond?”

MeulebekeOp de Zeveneiken in Meulebeke zijn zondagavond enkele vuilniszakken aan de gevel van een appartementsgebouw in brand gestoken. Door de vlammen is een raam van de inkomhal gebarsten, maar het vuur kon geblust worden voor er nog meer schade werd aangericht. Sinds de zomer is het al de derde brandstichting in de buurt.

 1. Gehuwde en ‘verstoten’ priester Norbert Bethune op de koffie bij bisschop Lode Aerts: “Dit voelt aan als eerherstel”
  PREMIUM
  Tielt/Wingene

  Gehuwde en ‘verstoten’ priester Norbert Bethune op de koffie bij bisschop Lode Aerts: “Dit voelt aan als eerherstel”

  Priester Norbert Bethune (77), die in 1992 het celibaat vaarwel zei, geschorst werd door toenmalig bisschop Roger Vangheluwe en sindsdien op eigen houtje als priester bleef werken, is samen met zijn vrouw op de koffie geweest bij bisschop Lode Aerts. Aanleiding was de vijftigste verjaardag van het priesterschap van Bethune. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, zeker aangezien Bethune vroeger lijnrecht tegenover het bisdom stond.
 2. Nina & The City zet shoppingstad Roeselare in de kijker
  Roeselare

  Nina & The City zet shopping­stad Roeselare in de kijker

  Shoppen in Roeselare werd zaterdag beloond. Dit dankzij Nina, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws dat elk weekend voor een extra portie leesvoer, inspiratie en ontspanning zorgt, die in de Rodenbach neerstreek. Voor Nina & The City pakten heel wat handelaars uit met leuke acties, van kortingen tot gratis pralines, en in De Keuken van Roeselare op De Munt werd een fotobooth neergepoot en goodiebags uitgedeeld. Iedereen die het wilde kon zich laten fotograferen met een gepersonaliseerde Nina-cover als eindresultaat. Lotte Moerman en haar mama Griet Vandenhende twijfelden geen seconde. “We kwamen naar het centrum om wat kerstinkopen te doen”, vertelt het duo. “Toen we de kans kregen om ons hier te laten fotograferen hebben we geen seconde getwijfeld. We lezen graag in Nina en zijn ook vertrouwd met Het Laatste Nieuws. De leuke coverfoto zal straks dan ook ingekaderd een mooi plekje krijgen bij ons thuis.”