Het schepencollege van Meulebeke, met van links naar rechts Lieve Germonprez (VRIJ), Danny Bossuyt (CD&V), Bert Verdru (VRIJ), burgemeester Dirk Verwilst (CD&V), Katrien Seys (CD&V), Paul Demeulemeester (CD&V) en Rita Decostere (CD&V).
Volledig scherm
Het schepencollege van Meulebeke, met van links naar rechts Lieve Germonprez (VRIJ), Danny Bossuyt (CD&V), Bert Verdru (VRIJ), burgemeester Dirk Verwilst (CD&V), Katrien Seys (CD&V), Paul Demeulemeester (CD&V) en Rita Decostere (CD&V). © Sam Vanacker

Definitief: geen belastingsverhoging in 2019 meer

Er komt dit jaar definitief geen belastingsverhoging meer in Meulebeke. Op de gemeenteraad van vorige week stemde coalitiepartner VRIJ, die samen met coalitiepartner CD&V onder de noemer Lijst van de Burgemeester in de meerderheid zit, tegen die verhoging. Ze vormde een wisselmeerderheid met oppositiepartijen ZorgSaam en N-VA.

0 reacties

 1. Gemeente maakt werk van coronaproof Buitenspeeldag
  Meulebeke

  Gemeente maakt werk van corona­proof Buiten­speel­dag

  De Meulebeekse jeugddienst garandeert dat de kinderen ondanks de coronapandemie op 21 april toch Buitenspeeldag zullen kunnen vieren. Ze werken een schattenjacht uit voor kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar. Thema is het verhaal van kapitein Borre. Zijn schip loopt vast op het strand van Ter Borcht, waarna hij via verschillende opdrachten op zoek gaat naar de verborgen schat. Deze opdrachten en het verhaal worden gebundeld in een brochure zodat kinderen ze van thuis uit kunnen uitvoeren. Op de Buitenspeeldag zelf deelt de jeugddienst alle opdrachten ook telkens via sociale media zodat iedereen die wil interactief mee kan doen. Na voltooiing van elke opdracht sturen de kinderen/ouders een foto of antwoord door, waarna ze een deel van een schatkaart ontvangen. Op het eind van de dag hebben ze een volledige schatkaart verzameld en kunnen de eersten een schat komen opgraven op domein Ter Borcht. De spelbrochures zullen beschikbaar zijn op de website van de gemeente. Dit als downloadbare PDF, in de week die aan Buitenspeeldag voorafgaat.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen