Door het ongeval belandde één auto gedeeltelijk in de gracht en was de Elbestraat een tijdlang volledig afgesloten voor het verkeer.
Volledig scherm
Door het ongeval belandde één auto gedeeltelijk in de gracht en was de Elbestraat een tijdlang volledig afgesloten voor het verkeer. © Alexander Haezebrouck

Bestuurder lichtgewond bij frontale botsing

MeulebekeIn de Elbestraat in Meulebeke botsten vrijdagavond twee auto’s frontaal op elkaar in een bocht. Eén bestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de Elbestraat een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

 1. Vrijgesproken voor dierenmishandeling, nu zware boete na gesjoemel voor zaakvoeder slachterij Verbist: “Fraude met een grote F”
  PREMIUM
  Izegem

  Vrijgespro­ken voor dierenmis­han­de­ling, nu zware boete na gesjoemel voor zaakvoeder slachterij Verbist: “Fraude met een grote F”

  Hoewel hij voor dierenmishandeling nog vrijuit ging, kreeg Louis Verbist van slachthuis Verbist uit Izegem nu toch een zware boete voor gesjoemel met tienduizenden kilo’s vlees. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man en zijn bedrijf tot een boete van in totaal 400.000 euro. Bovendien verklaarde de rechter voor 95.740 euro aan vleesproducten verbeurd. Wat hield die fraude met de grote F nu precies in?
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. Van de Bouwbeurs Roeselare tot prins carnaval in Menen en Moorsele: onze vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van de Bouwbeurs Roeselare tot prins carnaval in Menen en Moorsele: onze vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen

  Volgens de weersvoorspellingen wordt het zacht winterweer in het weekend van 4 en 5 februari. Ideaal dus om er even op uit te trekken, bijvoorbeeld te gaan wandelen in Gits of een winterterras in Slypskapelle op te zoeken. Wie bouw- of verbouwplannen heeft wordt verwacht in Roeselare Expo. Het Patersdreef Indoor festival in Tielt is het eerste festival van het nieuwe jaar maar voor de organisatoren ook meteen het laatste. En de carnavalisten gaan dit weekend uit de bol.