Camille komt naar de Berenfeesten.
Volledig scherm
Camille komt naar de Berenfeesten. © Koen Bauters

Berenfeesten strikken Camille en De Romeo’s

MeulebekeNa twee jaar afwezigheid door corona kunnen de Berenfeesten op zondag 3 juli opnieuw doorgaan. Aan de succesformule wordt niet gesleuteld, met zowel optredens op de Markt en in het Park achter het gemeentehuis. Ook het verenigingenspel keert terug.

 1. 
Jean-Pierre Deven stopt met politiek en geeft schepensjerp terug aan voorgangster: “Ik heb rust nodig en die vind je niet in het jachtig bestaan dat ik nu leid.”
  Ingelmunster

  Jean-Pier­re Deven stopt met politiek en geeft schepens­jerp terug aan voorgang­ster: “Ik heb rust nodig en die vind je niet in het jachtig bestaan dat ik nu leid.”

  Twee jaar na zijn aanstelling als cultuurschepen gooit Jean-Pierre Deven de handdoek in de ring. De stichter van het Labadoux-festival stopt door gezondheidsproblemen met de politiek. Opvallend: zijn bevoegdheden keren na de zomer terug naar zijn voorgangster Nadine Verheye, die er in volle coronaperiode mee stopte. Nu ziet ze het alsnog zitten terug te keren naar het politieke toneel.
 2. Marthe (23) sterft tijdens Batjesweekend in Roeselare na aanrijding met auto: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”
  Play
  Roeselare

  Marthe (23) sterft na aanrijding met auto, bestuurder was onder invloed: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”

  De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. In een eerste reactie reageert de familie van slachtoffer Marthe Hanssens bijzonder aangeslagen. “Ze stond aan het begin van haar leven”, klinkt het diep bedroefd.
 1. Theaterwandeling brengt straks sagen en legendes van de Poelberg tot leven: “Wie na het vallen van de avond alleen rondliep op de Poelberg, riskeerde nooit meer thuis te komen”
  PREMIUM
  Tielt

  Theaterwan­de­ling brengt straks sagen en legendes van de Poelberg tot leven: “Wie na het vallen van de avond alleen rondliep op de Poelberg, riskeerde nooit meer thuis te komen”

  Met ‘De Poelberg Vanessentens ’ is er een gloednieuwe Tieltse theaterwandeling in de maak. Net als bij de eerste editie in Tielt-centrum in 2019 tekent theaterduo Stefaan De Cloet en Danny Verlinden voor regie en scenario. Dit keer dompelen ze de Tieltenaars in de bevreemdende geschiedenis van de Poelberg. Negen sagen, legendes en volksvertellingen komen aan bod. We lichten er samen met historica Ann Callens enkele uit. “De rode draad? Waarschuwingen uit een tijd waarin het leven een pak moeilijker en gevaarlijker was dan vandaag”