De brand ontstond in een garage in de Gentstraat.
Volledig scherm
De brand ontstond in een garage in de Gentstraat. © Danny Sagaert

Asbest vrijgekomen bij garagebrand

In de Gentstraat in Meulebeke is vrijdagavond is omstreeks 19 uur een zware brand ontstaan in een garage achter een woning. “Omdat bij die brand asbest is vrijgekomen hebben we gevraagd aan omwonenden om ramen en deuren dicht te houden”, zegt Lieven Rijckaert van de hulpverleningszone Midwest. 

 1. Actiegroepen tegen Ventilus komen zelf met alternatieve voorstellen: “Hoogspanningslijn splitsen en over het volledige traject ondergronds brengen”
  Lichtervelde/Brugge/Oostkamp/Torhout/Wingene/Meulebeke/Ledegem

  Actiegroe­pen tegen Ventilus komen zelf met alternatie­ve voorstel­len: “Hoogspan­nings­lijn splitsen en over het volledige traject onder­gronds brengen”

  Het verzet tegen hoogspanningslijn Ventilus blijft duren. Nadat bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA) vorige week liet weten opnieuw in overleg te zullen gaan met de betrokken partijen, laten de burgerplatformen Leefbaar E403 en Begraaf Ventilus van zich horen. Ze dienden bij het Vlaams parlement een gezamenlijk verzoekschrift in waarmee ze vragen om de beginselen van de startnota te herbekijken, om toch ondergronds te kunnen gaan met de kabels.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery