Buurtbewoners, burgemeester Sandy Evrard en oppositielid Kristof Veramme.
Volledig scherm
Buurtbewoners, burgemeester Sandy Evrard en oppositielid Kristof Veramme. © Henk Deleu

Mesen smeekt Vlaamse overheid maatregelen te nemen tegen zwaar verkeer in de stad: “Moet er misschien eerst een kind worden doodgereden?”

Burgemeester Sandy Evrard van Mesen is de meer dan 300 vrachtwagens en landbouwvoertuigen die dagelijks door zijn stad rijden kotsbeu. Elke dag krijgt de burgervader klachten van bewoners die hinder ondervinden. Er werd al meermaals aangeklopt bij verschillende overheden, maar niets helpt. Daarom besluit de gemeenteraad om het probleem onder aandacht te brengen van Vlaams minister Lydia Peeters. “Onze laatste reddingsboei.” 

0 reacties

 1. Bellewaerde zet onderhoudsmedewerkers in de bloemetjes tijdens ‘Dag van de Schoonmaak’: “Hygiëne is een belangrijk aspect in ons pretpark”
  Ieper

  Bellewaer­de zet onderhoud­sme­de­wer­kers in de bloemetjes tijdens ‘Dag van de Schoonmaak’: “Hygiëne is een belangrijk aspect in ons pretpark”

  Op de ‘Dag van de Schoonmaak’ vrijdag kreeg het schoonmaakpersoneel in Bellewaerde hulp van onder meer parkdirecteur Stefaan Lemey. “De netheid in de parken is al jaar en dag één van de sterktes van het park. De job van onze onderhoudsmedewerkers is essentieel en verdient respect en erkenning.” Het park is bovendien nog op zoek naar extra poetsers.
 2. Sport- en Recreatiebad De Kouter Poperinge viert 5-jarig bestaan: “Serieuze daling in bezoekersaantallen, maar toch beter dan verwacht”
  Poperinge

  Sport- en Recreatie­bad De Kouter Poperinge viert 5-jarig bestaan: “Serieuze daling in bezoekers­aan­tal­len, maar toch beter dan verwacht”

  Bezoekers kunnen sinds woensdag 9 juni opnieuw volop waterpret en wellness beleven in Sport- en Recreatiebad De Kouter Poperinge. Er is nog steeds een capaciteitsbeperking door de huidige coronamaartregelen en het is aangeraden om op voorhand tickets aan te kopen via de kassa of online via de webshop. “Dit jaar viert het zwembad zijn 5-jarig bestaan. Kinderen die geboren zijn in 2016 kunnen onder andere tussen 1 en 5 juli gratis komen zwemmen”, zegt schepen van Sport Klaas Verbeke (CD&V).