Hilde Van Gastel (Rode Kruis), Olivier Fiore (Centrummanager opvangcentrum Menen), Matti Vandemaele (Peace Village) en burgemeester Sandy Evrard.
Volledig scherm
Hilde Van Gastel (Rode Kruis), Olivier Fiore (Centrummanager opvangcentrum Menen), Matti Vandemaele (Peace Village) en burgemeester Sandy Evrard. © Henk Deleu

Kleinste stad van België vangt 100 vluchtelingen op: “We zijn gastvrij en heten ze dan ook welkom”

Het Rode Kruis opent midden december een tijdelijk noodopvangcentrum voor honderd asielzoekers in Peace Village in Mesen. De mensen zullen er tussen 17 december en 30 januari onderdak krijgen. “Mesen is een gastvrije stad en we heten de verzoekers om internationale bescherming welkom.”

20 reacties

 • Evelyn Semetier

  2 jaar geleden
  Kloop dan weg uit Gent naar een rustige buurt voor mijn eigen veiligheid,komen ze wel nie achter zeker
 • Maxim Vermeeren

  2 jaar geleden
  Sterk Mesen. De kleinste stad met een groot hart!
 • Thomas Delaet

  2 jaar geleden
  Ze zullen er allemaal blijven plakken, en de bevolking van Mesen verdubbelt hierdoor in aantal. Einde VLD-bewind aldaar, PVDA, SPA en Groen zullen de fakkel overnemen.
 • Tony Boelen

  2 jaar geleden
  Daar zijn ze verdraagzamer dan in Bilzen.
 • Ruud Roeders

  2 jaar geleden
  Als ze met mij elke dag gaan werken, zich niet druk maken om zwarte piet , zijn ze bij mij ook welkom .
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Stadsbestuur kan vrachtverkeer niet volledig van N314 weren
  PREMIUM
  Mesen

  BELOOFD IS BELOOFD. Stadsbe­stuur kan vrachtver­keer niet volledig van N314 weren

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Mesen, de kleinste stad van het land, waar burgemeester Sandy Evrard al 20 jaar aan het roer staat. Slaagde de burgervader erin de zorg voor de ouderen te versterken? Een buurthuis te bouwen voor jongeren? Van de kerk een uitkijktoren te maken? En het zware verkeer uit de stad te bannen?
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.