De burgemeester en de schepen in de straat waar de kerstboom verdween.
Volledig scherm
PREMIUM
De burgemeester en de schepen in de straat waar de kerstboom verdween. © Henk Deleu


Wie ging aan de haal met de kerstboom van de schepen? En wie stal het huisnummer van de burgemeester? Kleinste stad van Vlaanderen in ban van mysterieuze dief

MesenWie is de mysterieuze dader van allerlei kleine vandalenstreken in het centrum van Mesen? Nadat eerder een bloempot werd vernield, moest nu een kerstboom van de schepen van Sociale Zaken en het huisnummer van de burgemeester eraan geloven. “Het lijkt erop dat iemand het stadsbestuur wil pesten.”

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Heleen (34) en zoontje René (4) zwaargewond, maar buiten levensgevaar na frontale botsing: “Een mirakel dat het niet nog erger is”
  PREMIUM
  Boezinge/Diegem

  Heleen (34) en zoontje René (4) zwaarge­wond, maar buiten levensge­vaar na frontale botsing: “Een mirakel dat het niet nog erger is”

  “Ze kropen door het oog van de naald, maar gelukkig zal alles opnieuw goed komen.” Een dag nadat zijn dochter Heleen (34) en kleinzoon René (4) uit Boezinge bij Ieper betrokken raakten bij een zware frontale botsing op enkele honderden meters van hun woning, haalt Jan Annoot enigszins opgelucht adem. Zijn dochter brak een been, zijn kleinzoon liep een dubbele dijbeenbreuk en een schedelbreuk op. Een verkeerd ingeschat inhaalmanoeuvre van een tegenligger is volgens de verkeersdeskundige de enige oorzaak van het ongeval.
 1. Poperinge wil leegloop deelgemeenten een halt toeroepen met dorpenplan: “Ons doel is het dorpsleven te versterken”
  Poperinge

  Poperinge wil leegloop deelgemeen­ten een halt toeroepen met dorpenplan: “Ons doel is het dorpsleven te versterken”

  Met een dorpenplan wil de stad Poperinge haar deelgemeenten opnieuw op de kaart zetten. Net zoals in heel Vlaanderen daalt in de dorpen het aantal inwoners, terwijl dat in stedelijke gebieden stijgt. Woningen vinden er steeds moeilijker een eigenaar. Het stadsbestuur wil en kan die tendens niet stoppen, maar gooit de dorpen ook niet zomaar te grabbel. “Met een geheel van acties willen we de deelgemeenten mooi en levendig houden.”
 2. Verloederde site in centrum Abele onteigend: “Dit zal het grensdorp alleen maar ten goede komen”
  Abele

  Verloeder­de site in centrum Abele onteigend: “Dit zal het grensdorp alleen maar ten goede komen”

  Het ziet ernaar uit dat de dorpskern van Abele een serieuze gedaanteverwisseling ondergaat. Niet enkel plannen dorpsbewoners een pleintje aan de Franse kant van de gemeenschap, het stadsbestuur gaat nu ook over tot het onteigenen van een verloederd stuk grond dat al jaren een doorn in het oog is van de buren. “We zien een nieuw plein met ruimte om te spelen. Ook is er plaats voor een woonproject om zo de kern van dit bijzonder grensdorp te versterken.”
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"