Ruim duizend mensen woonden de begrafenisplechtigheid van Lars Janssens bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruim duizend mensen woonden de begrafenisplechtigheid van Lars Janssens bij. © Toon Verheijen

“Zelfs Wout Van Aert stuurde nog een videoboodschap. Ik dacht echt dat je wakker ging worden”: emotioneel afscheid van Lars Janssens (16)

Merksplas“Ik wil hier staan als krachtig persoon waarop mensen kunnen rekenen vandaag. Speciaal voor jou. Een week lang was ik dag en nacht bij je. Je idool Toon Aerts kwam langs en even zagen we zelfs twee tranen over je wangen. Ik geloofde echt dat je wakker zou worden, maar het heeft niet mogen zijn.” Siebe, broer van de betreurde Lars Janssens (16), kreeg deze middag iedereen stil met zijn moedige woorden. Meer dan duizend mensen kwamen de jonge wielrenner, die maandag overleed na een aanrijding op training in Malmedy, een laatste groet brengen.

  1. Hobbybrouwers schenken opbrengst van eerste biertje integraal aan goed doel: “We dragen de missie van De Kleine Strijders in ons hart”
    Beerse/Lille/Hoogstraten

    Hobbybrou­wers schenken opbrengst van eerste biertje integraal aan goed doel: “We dragen de missie van De Kleine Strijders in ons hart”

    Benny Brees en Jeroen Van Loon uit Beerse brouwen al jaren als hobby smaakvolle bieren in hun garage onder de naam Hopperfly. Nu brengen ze hun eerste biertje op de markt, maar niet om geld te verdienen. Integendeel: de volledige opbrengst schenken ze weg aan vzw De Kleine Strijders, een lokaal goed doel uit Hoogstraten. “We wilden niet het zoveelste lokale biertje zijn, maar een verschil maken”, zeggen de brouwers.