Witte mars voor vermoorde Jarne (19): honderden mensen komen samen in centrum Merksplas

Honderden mensen verzamelden zaterdagavond in het centrum van Merksplas voor een witte mars naar aanleiding van de moord op Jarne Pire. De 19-jarige jongen werd vorige zaterdag vermoord. Het nieuws ging als een schokgolf door de gemeente. Omdat Jarne ook supporter was van Antwerp kwamen ook, heel wat RAFC-supporters naar de witte mars.

 1. Wagen boort zich in smeedijzeren hekwerk, inzittenden vluchten te voet weg: “Een enorme klap, wat als dit op een schooldag gebeurde?”
  Hoogstraten

  Wagen boort zich in smeedijze­ren hekwerk, inzitten­den vluchten te voet weg: “Een enorme klap, wat als dit op een schooldag gebeurde?”

  In de Lodewijk De Konincklaan in Hoogstraten heeft een wagen zich in een smeedijzeren hekwerk geboord. De inzittenden zijn na het ongeval op de vlucht geslagen. Te voet, welteverstaan, want het hekwerk had zich volledig in de wagen geplooid. De wagen van Ann Van Der Voort werd geraakt vlak voor de klap. Ze stond perplex toen ze de daders de benen zag nemen. “Misschien zijn er toch nog getuigen die iets gezien hebben”, hoopt Ann.
 2. Stad geeft voorwaardelijk gunstig advies voor stikstofplan: “Maar de landbouwsector moet wel een toekomstperspectief krijgen”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Stad geeft voorwaarde­lijk gunstig advies voor stikstof­plan: “Maar de landbouw­sec­tor moet wel een toekomst­per­spec­tief krijgen”

  Het stadsbestuur van Hoogstraten heeft een voorwaardelijk gunstig advies verleend rond het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. De stad vindt dat er een kader nodig is voor de problematiek van de stikstof, maar het stelt wel enkele voorwaarden. “De landbouw moet toekomstperspectieven krijgen.” De boeren zijn ontgoocheld. Er werden tijdens het openbaar onderzoek 397 opmerkingen ingediend.