De Dekshoevevijver in Geel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dekshoevevijver in Geel. © Dienst Toerisme

WEEKENDTIPS. Een veldtoertocht, verhalentocht of een boekenoutlet? Enkele tips om het weekend door te komen

KempenDe coronamaatregelen worden weer verstrengd, maar dat wil niet zeggen dat we met z’n allen binnen moeten blijven. Van een verhalentocht over een veldtoertocht, een vlammetjeswandeling, shoppingdagen of een boekenoutlet. Er is in het weekend van 4 en 5 december nog altijd wel wat te beleven in de Kempen. Wij hebben er vijf voor u uitgelicht.

 1. Dorp start petitie tegen verhuis van pater Luk (87) en broeder Xavier (92) naar Herentals: “Hart van ons klooster wordt er zomaar uitgesneden”
  PREMIUM
  Meersel-Dreef

  Dorp start petitie tegen verhuis van pater Luk (87) en broeder Xavier (92) naar Herentals: “Hart van ons klooster wordt er zomaar uitgesne­den”

  Inwoners van Meersel-Dreef hebben een petitie opgestart tegen de overplaatsing van pater Luk (87) en broeder Xavier (92). Omdat zij niet meer mee kunnen draaien in de ‘verjongende visie’ van het klooster in het dorp, verhuizen ze na meerdere decennia naar Herentals. “Maar zij maken deel uit van onze gemeenschap en zijn een beetje het cultuurhistorisch erfgoed van ons dorp”, klinkt het. “En pater Luk wil zelf ook niet vertrekken.” Maar gardiaan Kenny Brack, de kloosteroverste, betreurt de heisa: “Ze zijn echt niet gedwongen.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.