Een nieuw en uniek streekrproduct bij Smaakhoeve De Lochtenberg: brood uit Vosselaar, vlees uit Oud-Turnhout/Merksplas en kaas uit Merksplas.
Volledig scherm
Een nieuw en uniek streekrproduct bij Smaakhoeve De Lochtenberg: brood uit Vosselaar, vlees uit Oud-Turnhout/Merksplas en kaas uit Merksplas. © Toon Verheijen

Vier ambachtslieden lanceren smaakvol streekproduct: bier, brood, kaas en vlees uit de Noorderkempen in de ‘jerseyburger’

Merksplas/Oud-Turnhout/VosselaarSmaakhoeve De Lochtenberg Merksplas, slagerij Ceursters uit Oud-Turnhout, hoeve ’t Ceurshof uit Merksplas en zuurdesembroodbakker Erik Willems uit Beerse slaan de handen in elkaar voor een smaakvol nieuw streekproduct: een hamburger in een zuurdesembroodje op basis van Rundskopbier met een jerseyburger, groentjes en een schelletje kaas van een Boerenbroodje. “En we broeden nog op wat plannen”, lachen de lokale producenten.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Open Monumentendag: ontdek deze parels in de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Open Monumenten­dag: ontdek deze parels in de Kempen

  Liefhebbers van onroerend erfgoed kunnen zondag 12 september er opnieuw op uit trekken in de Kempen, want Open Monumentendag vindt opnieuw fysiek plaats na de digitale editie van 2020. Ook in de Kempen zetten heel wat gebouwen hun deuren open of worden er wandelingen georganiseerd langs gebouwen, domeinen en natuurgebieden. Van Keeses Molen over Wortel Kolonie of de Kasteelhoeve in Grobbendonk. De Kempen heeft alles te bieden zondag. Wij geven u een overzicht.