De jonge renner Lars Janssens (16) overleed een week na het zware ongeval op training.
Volledig scherm
PREMIUM
De jonge renner Lars Janssens (16) overleed een week na het zware ongeval op training. © RV

Verslagenheid om overlijden van Lars Janssens (16): “Hij was een doorzetter met een passie voor wielrennen, maar net dat werd hem fataal”

MerksplasDe verslagenheid rond het overlijden van Lars Janssens (16) is groot. Een week lang vocht de jonge wielrenner voor zijn leven nadat hij in Malmédy werd aangereden door een auto, maar maandagavond verloor hij de strijd. Heel Merksplas, zijn club Team Kempen en veldrijder Toon Aerts - het idool van Lars - kunnen de dood van de jongen amper vatten. “We gingen regelmatig samen fietsen. Dit had nooit mogen gebeuren...”, zucht Toon Aerts.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Drie sociale huisvestingsmaatschappijen fuseren tot één woonmaatschappij: “Woonboog zal 4.700 woningen verhuren”
  Kempen

  Drie sociale huisves­tings­maat­schap­pij­en fuseren tot één woonmaat­schap­pij: “Woonboog zal 4.700 woningen verhuren”

  Drie sociale huisvestingsmaatschappijen in de Kempen fuseren binnenkort tot één nieuwe woonmaatschappij. Het gaat om DE ARK, de Molse Bouwmaatschappij en het Sociaal VerhuurKantoor Noorderkempen. Zij fuseren tot ‘Woonboog’. “Woonboog zal zo’n 4.700 woningen verhuren en continu bouwen en renoveren op maat van onze doelgroepen”, zegt Erik Schoofs.