Slachtoffer Jarne Pire (l.) en Peter V. (r.), de man die hem aanviel en vervolgens zijn moeder gijzelde.
Volledig scherm
Slachtoffer Jarne Pire (l.) en Peter V. (r.), de man die hem aanviel en vervolgens zijn moeder gijzelde. © RV

Peter V. (44) was eerder al gewelddadig binnen het gezin van dodelijk slachtoffer Jarne (19) en had een straat- en contactverbod: alles wat we nu weten over gijzelingsdrama in Merksplas

In de Rodenbachstraat in Merksplas, in de Noorderkempen, is zaterdagochtend de 19-jarige Jarne Pire om het leven gekomen nadat hij vermoedelijk neergestoken werd door Peter V., de ex-vriend (44) van zijn moeder (43). De dader, die niet de vader van Jarne is, gijzelde daarna nog urenlang zijn ex. De man bleek ook vrij te zijn onder voorwaarden en had een straat- en contactverbod na eerdere feiten van intrafamiliaal geweld. Dat bevestigt het parket aan HLN en VTM Nieuws.

  1. Buurt organiseert witte mars na dodelijke gijzeling in Merksplas: “Voor Jarne en alle andere slachtoffers”
    Merksplas

    Buurt organi­seert witte mars na dodelijke gijzeling in Merksplas: “Voor Jarne en alle andere slachtof­fers”

    De gijzeling van zaterdagochtend waarbij de 19-jarige Jarne Pire om het leven kwam, laat niemand in Merksplas onberoerd. Enkele buurtbewoners hebben daarom besloten om volgende week zaterdag 2 juli een witte mars te organiseren om de familieleden en vrienden een hart onder de riem te steken, en tegelijkertijd ook te protesteren tegen zinloos geweld. “We tonen de wereld dat heel Merksplas dit geweld veroordeelt”, klinkt het bij de initiatiefnemers.