Slachtoffer Jarne Pire (l.) en Peter V. (r.), de man die hem aanviel en vervolgens zijn moeder gijzelde.
Volledig scherm
Slachtoffer Jarne Pire (l.) en Peter V. (r.), de man die hem aanviel en vervolgens zijn moeder gijzelde. © RV

Peter V. (44) was eerder al gewelddadig binnen het gezin van dodelijk slachtoffer Jarne (19) en had een straat- en contactverbod: alles wat we nu weten over gijzelingsdrama in Merksplas

In de Rodenbachstraat in Merksplas, in de Noorderkempen, is zaterdagochtend de 19-jarige Jarne Pire om het leven gekomen nadat hij vermoedelijk neergestoken werd door Peter V., de ex-vriend (44) van zijn moeder (43). De dader, die niet de vader van Jarne is, gijzelde daarna nog urenlang zijn ex. De man bleek ook vrij te zijn onder voorwaarden en had een straat- en contactverbod na eerdere feiten van intrafamiliaal geweld. Dat bevestigt het parket aan HLN en VTM Nieuws.

  1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
    Livios

    Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

    De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.