Moved to Help zamelde maar liefst 45.000 euro in.
Volledig scherm
Moved to Help zamelde maar liefst 45.000 euro in. © RV

Moved to Help zamelt 45.000 euro in voor goede doelen

Merksplas/TurnhoutDe elfde editie van Moved to Help van Rotary Club Turnhout kon vorig jaar niet doorgaan door de coronacrisis, maar werd vervangen door een unieke ‘virtuele’ voorronde in de maand mei en een fysieke finaleronde in oktober op de campus van Thomas More. De opbrengst gaat opnieuw integraal naar armoedebestrijding in de regio.

 1. Projectontwikkelaar dient opnieuw aanvraag in voor appartementen en handelsruimtes op site De Tram en Taeymans Espresso Bar
  Hoogstraten

  Projectont­wik­ke­laar dient opnieuw aanvraag in voor appartemen­ten en handels­ruim­tes op site De Tram en Taeymans Espresso Bar

  De bvba Martrick Projects heeft voor de derde keer een omgevingsvergunning aangevraagd voor een bouwproject op de sites van het voormalige hotel-restaurant De Tram en het aanpalende gebouw waar ooit het koffiehuis Taeymans was gevestigd. In de zomer van 2022 weigerde het stadsbestuur nog de aanvraag wegens te groot en te weinig groen. Het openbaar onderzoek loopt tot 14 februari.
 2. Stad breidt project zwerfvuilhandhavers OVAM uit, maar er is ook kritiek: “Tot juni 2024 komen ze 23 dagen naar Hoogstraten, dat is een druppel op een hete plaat”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Stad breidt project zwerfvuil­hand­ha­vers OVAM uit, maar er is ook kritiek: “Tot juni 2024 komen ze 23 dagen naar Hoogstra­ten, dat is een druppel op een hete plaat”

  Het stadsbestuur gaat de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) vragen om extra handhavers in Hoogstraten in te zetten. Zo wordt het gemakkelijker om ze in duo de baan op te sturen en het zullen dan ook niet altijd dezelfde zijn. Al zijn er toch wel wat bedenkingen bij het project. “OVAM stuurt ze 23 dagen naar Hoogstraten… op anderhalf jaar. Is dat serieus?”, vraagt Marc Haseldonckx van CD&V zich af.