Slachtoffer Jarne Pire en verdachte Peter V.H.
Volledig scherm
Slachtoffer Jarne Pire en verdachte Peter V.H. © DJH/Gianni Barbieux

Moordverdachte Peter V.H. voor de raadkamer: “Hij heeft beloofd zijn volle medewerking te verlenen”

MerksplasMet de handen voor het gezicht, getooid in een gevangenisplunje. Zo verscheen Peter V.H. vrijdag voor de raadkamer in Turnhout op betichting van moord, moordpoging en gijzeling. De man stak vorige week Jarne Pire neer. De zoon van zijn ex liet daarbij het leven. Dochter Shannon werd zwaargewond. V.H. bekent de feiten en heeft ook al verklaringen afgelegd bij de politie en de onderzoeksrechter. “Hij is onder de indruk, maar heeft beloofd dat hij zijn volledige medewerking aan het gerecht zal verlenen”, aldus zijn raadsman Sven De Potter. De raadkamer zal in de loop van de namiddag een beslissing nemen over zijn verdere aanhouding.

 1. Merksplas geeft stikstofplan voorlopig een rode kaart
  PREMIUM
  Merksplas

  Merksplas geeft stikstof­plan voorlopig een rode kaart

  Het gemeentebestuur van Merksplas geeft een voorwaardelijk ongunstig advies rond het PAS (Programmatische Aanpak Stikstof) van de Vlaamse regering. Als gemeente met heel wat landbouwbedrijven erkent het de problematiek wel, maar wil het wel dat Vlaanderen meer rekening houdt met de landbouwsector. “Bijkomende verplichtingen in bestaande vergunningen kunnen voor ons niet. Die brengen het volledig businessplan van bedrijven ernstig in gevaar.” Er volgen in het advies nog een aantal zeer kritische bemerkingen.
 2. Blauwalgen gooien roet in het eten van triatlon De Bres: “Voor één keer dan maar een duatlon”
  Rijkevorsel/Malle

  Blauwalgen gooien roet in het eten van triatlon De Bres: “Voor één keer dan maar een duatlon”

  De organisatoren van de Triatlon De Bres hebben noodgedwongen een grondige wijziging moeten doorvoeren in het parcours. Door de aanwezigheid van de blauwalgen mag er immers niet gezwommen worden in het kanaal. De triatlon wordt daarom eenmalig een duatlon. Het regelmatigheidscriterium dat ze in 2019 opstartten met de triatlons in Malle en Brecht gaat niet door na het afhaken van Brecht.