De boeren voelen zich geviseerd en laten dat ook merken met slogans
Volledig scherm
PREMIUM
De boeren voelen zich geviseerd en laten dat ook merken met slogans © emz

Merksplas geeft stikstofplan voorlopig een rode kaart

MerksplasHet gemeentebestuur van Merksplas geeft een voorwaardelijk ongunstig advies rond het PAS (Programmatische Aanpak Stikstof) van de Vlaamse regering. Als gemeente met heel wat landbouwbedrijven erkent het de problematiek wel, maar wil het wel dat Vlaanderen meer rekening houdt met de landbouwsector. “Bijkomende verplichtingen in bestaande vergunningen kunnen voor ons niet. Die brengen het volledig businessplan van bedrijven ernstig in gevaar.” Er volgen in het advies nog een aantal zeer kritische bemerkingen.

 1. FoxTown Beer Crew en koffiebranderij Tati slaan handen in elkaar voor ‘Wake Up Call’, een stevige koffiestout: “Het was een uitdaging”
  Vosselaar/Turnhout

  FoxTown Beer Crew en koffiebran­de­rij Tati slaan handen in elkaar voor ‘Wake Up Call’, een stevige koffie­stout: “Het was een uitdaging”

  Biercollectief FoxTown Beer Crew uit Vosselaar en koffiebranderij Tati uit Turnhout slaan de handen in elkaar voor het nieuwe bier van FoxTown. Het wordt een koffiestout op basis van koffiebonen uit Guatemala. Het nieuwe bier gaat eerstdaags de brouwketel in en over enkele weken moet de ‘Wake Up Call’ klaar zijn om verdeeld te worden. “Leuk om als lokale ondernemers samen te werken”, klinkt het.
 2. Naar flat gelokt ‘om het uit te babbelen’, dan met dood bedreigd: parket houdt reconstructie van gijzeling vrouw, maand vóór ex haar zoon doodde
  Merksplas

  Naar flat gelokt ‘om het uit te babbelen’, dan met dood bedreigd: parket houdt reconstruc­tie van gijzeling vrouw, maand vóór ex haar zoon doodde

  Het gerecht heeft woensdag een reconstructie gehouden in het onderzoek naar de gijzeling met fatale afloop eind juni in de Rodenbachstraat in Merksplas. De 19-jarige Jarne Piré kwam daarbij om het leven. De reconstructie ging nog niet over de moord zelf, maar over eerdere feiten van huiselijk geweld waarvan Peter V.H. verdacht wordt.
 1. ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditionele rondje!”
  PREMIUM
  Bouwel

  ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditione­le rondje!”

  Een monument in Bouwel? Dan hebben we het ongetwijfeld over café ‘t Toreke, ergens diep verscholen in de schaduw van de kerk. Maar net zoals deze volkskroeg is ook de man achter de tapkraan in de Grobbendonkse deelgemeente een monument te noemen. Charel Cloos (63) zwaait al 38 jaar de plak in deze Bouwelse parel, niet verwonderlijk dat het hele dorp - en zelfs de wijde omgeving rond de deelgemeente van Grobbendonk - de goedgeluimde man beter kent als ‘De Charel van ‘t Toreke’. “En ik kom hier nog altijd even graag naartoe als de eerste dag dat ik hier achter de toog stond”, weet hij. “Een dagske verlof pakken en iemand anders de kroeg laten overnemen? Daar doe ik niet aan mee. Voilà, voilà!”