Een luchtfoto van de plantentuin in Merksplas.
Volledig scherm
Een luchtfoto van de plantentuin in Merksplas. © De Kleine Boerderij / foto Tim Delmoitie

Maak kennis met vele winterschoonheden van plantentuin in Merksplas tijdens gegidste wandeling

MerksplasWie nog op zoek is naar een leuke wandeltocht tussen het groen kan op zondag 6 en op zondag 13 februari deelnemen aan de winterwandeling in plantentuin ‘De Kleine Boerderij’ van Merksplas. Onder begeleiding van een gids ontdek je alle plaatsen in de tuin die op dit moment de moeite waard zijn om te bezoeken.

 1. Minderjarigen geraken in 1 op 2 gevallen aan alcohol in winkels: “Systeem heeft gaten, maar wel nood aan sensibilisering”
  PREMIUM

  Minderjari­gen geraken in 1 op 2 gevallen aan alcohol in winkels: “Systeem heeft gaten, maar wel nood aan sensibili­se­ring”

  De voorbije twee jaar zijn preventiewerkers samen met enkele 15- en 16-jarigen op pad gestuurd om te onderzoeken of winkels zich wel aan het verbod houden om aan -16-jarigen alcohol te verkopen. Opvallend: in één op de twee gevallen werd het niét geweigerd. “De cijfers zijn nog enigszins geruststellend, maar ze zijn ook een signaal om meer te gaan sensibiliseren”, zegt burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be).
  Beerse
 2. Twee windturbines toornen uit boven bedrijfsterrein in Beerse: “Groene stroom wordt gebruikt in productieproces van bedrijf, de rest gaat naar het elektriciteitsnet”

  Twee windturbi­nes toornen uit boven bedrijfs­ter­rein in Beerse: “Groene stroom wordt gebruikt in productie­pro­ces van bedrijf, de rest gaat naar het elektrici­teits­net”

  Bij Wienerberger in Beerse zijn zaterdag twee nieuwe windturbines in gebruik genomen. De installatie van de turbines is een volgende stap in de strategie van Wienerberger om steeds meer hernieuwbare energie te gebruiken voor zijn productieprocessen. De aanwezigheid van Vlaams Minister President Jan Jambon lokte onverwachts enkele boze boeren naar het terrein.
  Beerse
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.