Zo'n 600 leerlingen van de twee basisscholen uit Merksplas deden mee aan de scholenloop.
Volledig scherm
Zo'n 600 leerlingen van de twee basisscholen uit Merksplas deden mee aan de scholenloop. © Toon Verheijen

Leerlingen lopen 1.792 kilometer door Merksplas

MerksplasWat een prestatie van de ongeveer 600 leerlingen van de twee scholen in Merksplas. Samen hebben ze dinsdagmorgen niet minder dan 1.792 kilometer gelopen. Na afloop kregen ze ook nog een gezonde snack in de vorm van een appel.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Drone van politie vindt vermiste man (80) terug. “Hij zat vast in de modder en was onderkoeld. De aankoop is het nu al waard”
  PREMIUM

  Drone van politie vindt vermiste man (80) terug. “Hij zat vast in de modder en was onderkoeld. De aankoop is het nu al waard”

  Sinds drie maanden beschikken ze in de politiezone Noorderkempen over een drone en de aankoop heeft nu al meer dan zijn waarde bewezen. Dankzij de inzet van de drone werd vrijdagavond een 80-jarige man in Meerle teruggevonden. Net op tijd want de man was vast komen te zitten in de modder en was al onderkoeld. “Wij hebben altijd gezegd dat wanneer we er één mensenleven mee zouden kunnen redden, dat het de aankoop al waard was”, zeggen politiemannen Sven Vleugels en collega Wes.
  Hoogstraten