Zo'n honderd leerlingen hielden woensdag een herdenkingsmoment aan de vredesboom.
Volledig scherm
Zo'n honderd leerlingen hielden woensdag een herdenkingsmoment aan de vredesboom. © RV

Leerlingen basisscholen geven startschot voor herdenking 75 jaar bevrijding van Merksplas

Een honderdtal leerlingen van Qworzó, de Vrije Basisschool en Nautica hebben woensdag het startschot gegeven voor de festiviteiten rond 75 jaar bevrijding. De leerlingen trokken in een ‘vredesstoet’ naar de vredesboom.

0 reacties

 1. Nederland voert avondklok in, België had er al een maar een andere... En dan heb je Baarle-Hertog en Baarle-Nassau, twee gemeenten, dertig enclaves: je zal er maar wonen of werken
  Baarle-Hertog

  Nederland voert avondklok in, België had er al een maar een andere... En dan heb je Baar­le-Her­tog en Baar­le-Nas­sau, twee gemeenten, dertig enclaves: je zal er maar wonen of werken

  De Nederlandse regering heeft een beslissing genomen rond de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari moet iedereen in Nederland tussen 21 en 4.30 uur binnenblijven tenzij er een gegronde reden is. Maar… dan duikt daar weer die specifieke situatie van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau op. De Belgisch-Nederlandse enclavegemeente waar jij tijdens een eenvoudige avondwandeling al x-aantal keren de grens kan passeren.
 2. Op huizenjacht in... Kalmthout: “Deze gemeente heeft alles te bieden: natuur, gezelligheid, openbaar vervoer en veel open ruimte”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Op huizen­jacht in... Kalmthout: “Deze gemeente heeft alles te bieden: natuur, gezellig­heid, openbaar vervoer en veel open ruimte”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week in Antwerpen: Kalmthout, een oase van groen met hét natuurgebied van Vlaanderen als ideale uitlaatklep voor liefhebbers van de natuur. Wij hadden een gesprek met Nerena Ruinemans van Claessens Makelaars.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre