De woning in het Hoekeinde is tijdelijk onbewoonbaar nadat de volledige zolder uitbrandde.
Volledig scherm
De woning in het Hoekeinde is tijdelijk onbewoonbaar nadat de volledige zolder uitbrandde. © Liese Demeulenaere

Hoogbejaard koppel ontsnapt aan vuurzee dankzij coronavaccinatie

MerksplasIn het Hoekeinde in Merksplas brak er donderdagnamiddag omstreeks 14 uur een schouwbrand uit. De vlammen sloegen al snel over op het dak en richtte grote materiële schade aan. De bejaarde bewoners van het huis waren net de deur uit om zich te laten inenten. “Die vaccinatie-afspraak is hun geluk geweest”, zegt burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas).

 1. Vuurwerk Loots krijgt gelijk van parket en moet coronaboete van 750 euro niet betalen: “Ik vecht nu ook de dag verplichte sluiting aan”
  PREMIUM
  Baarle-Hertog

  Vuurwerk Loots krijgt gelijk van parket en moet coronaboe­te van 750 euro niet betalen: “Ik vecht nu ook de dag verplichte sluiting aan”

  Pieter Loots, eigenaar van Loots Vuurwerk in Baarle-Hertog, moet de coronaboete van 750 euro die hij in oktober vorig jaar kreeg uiteindelijk niet betalen. Hij kreeg die boete nadat hij volgens de politie op 31 oktober de coronamaatregelen niet respecteerde. Zijn winkel moest de volgende dag zelfs gesloten blijven. Het parket heeft beslist dat hij de boete niét moet betalen. Loots trekt nu ook naar de Raad van State om de sluiting aan te vechten.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”