De brandende villa. Rechts: Samira Bekkar en Wim Beckmann
Volledig scherm
PREMIUM
De brandende villa. Rechts: Samira Bekkar en Wim Beckmann © Wiggenraad/Van Nooten/RV

Het mysterie van de ‘villamoord’: schoot hoofdverdachte Beckmann na paaldanseres Samira ook zichzelf door het hoofd? “Hij loopt al 12 jaar vrij rond”

MerksplasDe speurders in Turnhout zijn er van overtuigd: Wim Beckmann heeft in juli 2008 zijn bedpartner Samira Bekkar (27) vermoord in hun slaapkamer. Toch komt het 12 jaar later nog altijd niet tot een proces. Sterker nog: de kans dat Beckmann ooit nog terecht zal staan voor de mysterieuze moord wordt elke dag kleiner. Beckmann kreeg die dag zelf een kogel in het hoofd en overleefde het. Is hij ook een slachtoffer? Of joeg Beckmann een kogel door zijn eigen hoofd om de verdenking van zich af te schuiven? 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Lichaam van Katrina (25) zat 10 maanden verstopt in kist op kinderkamer: “Dochtertje heeft maandenlang gespeeld voor het graf van haar moeder”
  PREMIUM
  Baarle-Hertog

  Lichaam van Katrina (25) zat 10 maanden verstopt in kist op kinderka­mer: “Dochtertje heeft maanden­lang gespeeld voor het graf van haar moeder”

  De perfecte moord leek het. En toch werd Robert-Jan B. tot 12 jaar cel veroordeeld voor de moord op Katrina Khanyak (25). Haar lichaam lag tien maanden lang verstopt in een koffer, in de kinderkamer van een huis op de Belgisch-Nederlandse grens. B. heeft altijd beweerd dat hij die koffer al had getimmerd voordat Katrina om het leven kwam. Maar hoe is het lijk van zijn echtgenote dan in die kist terechtgekomen? Een reconstructie van het onderzoek naar ‘Het Grenslijk’.
 3. We spraken exclusief met Carl De Schutter, de man die al 25 jaar in de cel zit voor de moord op Karel Van Noppen: “Samen afgestudeerd met Belkacem”
  PREMIUM

  We spraken exclusief met Carl De Schutter, de man die al 25 jaar in de cel zit voor de moord op Karel Van Noppen: “Samen afgestu­deerd met Belkacem”

  Vijfentwintig jaar na de moord op veearts Karel Van Noppen zit één dader nog altijd in de cel: Carl De Schutter (54), de man die de moord in opdracht van de hormonenmaffia organiseerde. Drie andere daders werden in 2009 vervroegd vrijgelaten. Het Laatste Nieuws kon exclusief met De Schutter spreken over Van Noppen, ‘buurman’ Freddy Horion en Fouad Belkacem. “Ik ben aan mijn 25ste jaar achter de tralies begonnen. Nog vier jaar te gaan. Die komedie over vervroegd vrijlaten mag stoppen.” Lees meer misdaadverhalen in ons dossier.
 4. REPORTAGE. Drie Philips-werknemers doen boekje open: “Het definitieve einde is geen ver-van-mijn-bedshow meer”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Drie Phi­lips-werknemers doen boekje open: “Het definitie­ve einde is geen ver-van-mijn-bedshow meer”

  Dertig jaar geleden kende elke Kempenaar wel iémand die bij Philips in Turnhout werkte. Niet moeilijk met 3.600 werknemers aan boord. Nu er binnenkort nog maar 219 werknemers overblijven, weten we als buitenstaander niét meer wat er leeft op de werkvloer van de bekende lampenfabriek. Drie (ex-)werknemers met samen meer dan 90 dienstjaren op de teller nemen ons mee achter de bedrijfsmuren. “We maakten er feestjes mee om nooit te vergeten.”
  Turnhout