Een rouwregister voor de 19-jarige Jarne.
Volledig scherm
Een rouwregister voor de 19-jarige Jarne. © RV

Gemeente opent rouwregister voor Jarne (19), die vermoord werd door de ex van zijn moeder

MerksplasDe gemeente Merksplas heeft een rouwregister geopend voor Jarne Pire (19). De jongeman kwam vorige zaterdag op brute wijze om het leven bij een gijzeling. Zijn zus ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis.

 1. Van Bar 4 Nature tot Bloom Beach Club: in deze 7 hippe zomerbars in de Kempen geniet je van een verfrissend drankje
  PREMIUM
  Kempen

  Van Bar 4 Nature tot Bloom Beach Club: in deze 7 hippe zomerbars in de Kempen geniet je van een verfris­send drankje

  De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wij gingen voor jou op zoek naar de hipste en leukste zomerbars in de Kempen. Van ecologisch verantwoord in Balen tot ‘tulum chic’ in Herentals. Op deze gezellige plekjes is het heerlijk vertoeven tijdens deze hitte.
 2. Merksplas geeft stikstofplan voorlopig een rode kaart
  PREMIUM
  Merksplas

  Merksplas geeft stikstof­plan voorlopig een rode kaart

  Het gemeentebestuur van Merksplas geeft een voorwaardelijk ongunstig advies rond het PAS (Programmatische Aanpak Stikstof) van de Vlaamse regering. Als gemeente met heel wat landbouwbedrijven erkent het de problematiek wel, maar wil het wel dat Vlaanderen meer rekening houdt met de landbouwsector. “Bijkomende verplichtingen in bestaande vergunningen kunnen voor ons niet. Die brengen het volledig businessplan van bedrijven ernstig in gevaar.” Er volgen in het advies nog een aantal zeer kritische bemerkingen.