De gevangenis in Merksplas
Volledig scherm
De gevangenis in Merksplas © BELGA

Gedetineerde bedreigt beveiligingsagenten tijdens trip naar rechtbank

Merksplas/MaldegemEen gedetineerde van de gevangenis in Merksplas heeft een bijkomende veroordeling opgelopen. De man uit Maldegem heeft drie beveiligingsagenten bedreigd.

 1. Kleinste dorp met grootse plannen: Baarle-Hertog en Baarle-Nassau willen volledige centrum herinrichten
  Baarle-Hertog/Baarle Nassau

  Kleinste dorp met grootse plannen: Baar­le-Her­tog en Baar­le-Nas­sau willen volledige centrum herinrich­ten

  Baarle-Hertog en Baarle-Nassau hebben samen een Masterplan Centrum Baarle laten uittekenen om het pittoreske centrum van de enclavegemeente aantrekkelijker te maken voor de bewoners, maar ook voor ondernemers en toeristen. In het plan wordt heel het centrum aangepakt, gaande van de Loswal tot het Sint-Annaplein, de omgeving van de kerk en enkele centrumstraten. Het plan zal stapsgewijs uitgevoerd worden én is afhankelijk van de financiële toestand. Dit masterplan komt bovenop de plannen van Baarle-Hertog om het historisch centrum aan te pakken.
 2. Leerlingen lagere school gaan in dialoog met gedetineerden: “Kinderen een ander beeld geven dan de boze boef met een gestreept gevangenisplunje”
  Merksplas

  Leerlingen lagere school gaan in dialoog met gedetineer­den: “Kinderen een ander beeld geven dan de boze boef met een gestreept gevangenis­plun­je”

  De leerlingen van basisschool Qworzo in Merksplas zijn de voorbije twee weken in interactie gegaan met enkele gedetineerden uit de strafinrichting in hun gemeente. De gevangenis en vzw Rode Antractiet hopen zo de beeldvorming van kinderen over het leven in een gevangenis wat bij te sturen of te verduidelijken. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) was onder de indruk en wil het project overal op poten zetten.
 3. LED-verlichting, meer groen, stimuleren van ontharding, vrijwaren groene ruimte: gemeente Merksplas heeft ambitieus klimaat- en energieplan
  PREMIUM
  Merksplas

  LED-verlich­ting, meer groen, stimuleren van ontharding, vrijwaren groene ruimte: gemeente Merksplas heeft ambitieus klimaat- en energie­plan

  De gemeente Merksplas heeft een ambitieus klimaat- en energieplan opgesteld om de CO2-uitstoot met 40 procent te verlagen tegen 2030. De gemeente ondertekende daarvoor de burgemeesterconvenant ‘Kempen 2030’. Concreet betekent dat voor Merksplas een daling van 106.200 ton CO2 in 2011 naar nog maximaal 63.750 ton in 2030. Er komen ook concrete acties om droogte, wateroverlast en hittestress te voorkomen of te verminderen.