Een screenshot van het filmpje dat op sociale media gretig gedeeld wordt.
Volledig scherm
Een screenshot van het filmpje dat op sociale media gretig gedeeld wordt. © RV

Fietser wijkt niet voor tientonner op landbouwweggetje: “Jij moet een meter vrijhouden voor mij!” Maar is dat ook zo?

UPDATEEen filmpje van een bestuurder van een speed pedelec uit Rijkevorsel die weigert om een vrachtwagen door te laten op een smalle baan, beroert op sociale media de gemoederen. De video is online al honderdduizenden keren bekeken, en velen vragen zich af waarom de fietser zo gefrustreerd reageert.

773 reacties

 • julien van den brande

  5 dagen geleden
  Fietser denken dat ze overal voorrang hebben , weten goed wanneer ze voorrang hebben maar wanneer ze moeten voorrang geven , doen ze of ze stom zijn .zijn ze ook .
 • Patrick Gorra

  1 jaar geleden
  Hoffelijkheid, zoals die vrachtwagenchauffeur het oplost, is ALTIJD van tel, ongeacht 'regeltjes'
 • Lilianne Van Neylen

  1 jaar geleden
  Al goed dat de vrachtwagenchauffeur dit kunnen filmen heeft, of ze hadden gegarandeerd hem weer als schuldige aangeduid! Want een fietsterrorist krijgt altijd gelijk !Zwakke” weggebruiker noemen ze dat. Gelukkig zien we hier hoe “zwak” hij echt wel is! Eerder een echte pestkop en zeker een marginale ruziestoker!
 • guy Van Deun

  1 jaar geleden
  Een internering van deze fietser lijkt hier de juiste maatregel.
 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Een gefrustreerde truckchauffeur met de fiets, die zich afreageert op een buitenlandse collega die in Antwerpen woont en ondertussen perfect Antwerps spreekt met een Engelse tongval. De fietser moet zich afreageren op de Europese unie, en nog wat meer spa stemmen, lekker sociaal. Het "landbouwweggetje" schijnt een weg te zijn naar een industriezone. Chapeau voor de trucker, zoveel geduld,..... In Antwerpen hadden ze de fietser waarschijnlijk al 4kant onderuit gereden.
 1. Corona zet veiligheidscijfers op zijn kop: minder inbraken en ongevallen, meer geweld in gezinnen
  Politiezone Turnhout

  Corona zet veilig­heids­cij­fers op zijn kop: minder inbraken en ongevallen, meer geweld in gezinnen

  De coronacrisis heeft een grote impact op de veiligheidscijfers in de zeven gemeenten van politiezone Turnhout. Het aantal diefstallen is er vorig jaar sterk gedaald, de woninginbraken zelfs met ruim 46%. Er gebeurden ook minder verkeersongevallen. De politie registreerde wel een stijging van huiselijk geweld. “Door de coronamaatregelen moesten plots veel meer tijd thuis doorbrengen.”
 2. Kinderdagverblijf Spijker deels terug open, nu ook positieve gevallen bij politie Noorderkempen
  Hoogstraten/Rijkevorsel/Merksplas

  Kinderdag­ver­blijf Spijker deels terug open, nu ook positieve gevallen bij politie Noorderkem­pen

  Het kinderdagverblijf Spijker heeft een van de groepen vandaag weer kunnen openen. Voor de andere groepen is het nog even afwachten, maar mogelijk kunnen die tegen het einde van de week ook weer open. Er zijn nog wel enkele extra positieve testen geweest, maar het is niet helemaal duidelijk waar die zijn opgelopen. Bij de politiezone Noorderkempen zijn er nu ook enkele positieve gevallen, maar de werking komt zeker niet in het gedrang.
 1. Gevangenis Merksplas krijgt als eerste in België een seniorenafdeling: “Oudere gedetineerden voelen zich er veel veiliger”
  PREMIUM
  Merksplas

  Gevangenis Merksplas krijgt als eerste in België een seniorenaf­de­ling: “Oudere gedetineer­den voelen zich er veel veiliger”

  De strafinrichting van Merksplas krijgt als eerste Belgische gevangenis een afdeling specifiek voor 65-plussers. Tijdens corona werden die gedetineerden door hun risicoprofiel al samengezet en werd beslist om die maatregel blijvend te maken. De werken starten vermoedelijk eind 2022. Tegen 2032 moet héél de gevangenis gerenoveerd en aangepast zijn aan de moderne noden.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"