Een screenshot van het filmpje dat op sociale media gretig gedeeld wordt.
Volledig scherm
Een screenshot van het filmpje dat op sociale media gretig gedeeld wordt. © RV

Fietser wijkt niet voor tientonner op landbouwweggetje: “Jij moet een meter vrijhouden voor mij!” Maar is dat ook zo?

UPDATEEen filmpje van een bestuurder van een speed pedelec uit Rijkevorsel die weigert om een vrachtwagen door te laten op een smalle baan, beroert op sociale media de gemoederen. De video is online al honderdduizenden keren bekeken, en velen vragen zich af waarom de fietser zo gefrustreerd reageert.

774 reacties

 • ralph torok

  8 maanden geleden
  Wa ne mens, gewoon doorrijden die zal wel aan de kant springen
 • Julien van den brande

  1 jaar geleden
  Fietser denken dat ze overal voorrang hebben , weten goed wanneer ze voorrang hebben maar wanneer ze moeten voorrang geven , doen ze of ze stom zijn .zijn ze ook .
 • patrick Gorra

  3 jaar geleden
  Hoffelijkheid, zoals die vrachtwagenchauffeur het oplost, is ALTIJD van tel, ongeacht 'regeltjes'
 • Lilianne Van Neylen

  3 jaar geleden
  Al goed dat de vrachtwagenchauffeur dit kunnen filmen heeft, of ze hadden gegarandeerd hem weer als schuldige aangeduid! Want een fietsterrorist krijgt altijd gelijk !Zwakke” weggebruiker noemen ze dat. Gelukkig zien we hier hoe “zwak” hij echt wel is! Eerder een echte pestkop en zeker een marginale ruziestoker!
 • guy Van Deun

  3 jaar geleden
  Een internering van deze fietser lijkt hier de juiste maatregel.
 1. “Als ik de kans had gekregen om hem neer te steken, had ik dat zeker gedaan”: Vrouw (44) riskeert voorwaardelijke straf voor poging tot doodslag
  PREMIUM
  Turnhout

  “Als ik de kans had gekregen om hem neer te steken, had ik dat zeker gedaan”: Vrouw (44) riskeert voorwaarde­lij­ke straf voor poging tot doodslag

  Een 44-jarige vrouw uit Turnhout moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor poging tot doodslag op haar (ex-)partner. Volgens haar advocaat sloegen de stoppen door toen ze van de man te horen kreeg dat ze haar boeltje moest pakken. Dat ze even voordien te veel gedronken had op een communiefeest, speelde ook mee volgens de raadsman.