De familie van Lars is enorm aangeslagen
Volledig scherm
PREMIUM
De familie van Lars is enorm aangeslagen © vtm

Familie van Lars Janssens (16) kan verlies amper vatten: “Toen iemand opmerkte dat hij er vredig uitzag, wisten we: dit komt niet meer goed”

Merksplas“Dit is zo moeilijk om te aanvaarden...” Aan het woord is Guy, de papa van Lars Janssens (16). Hij is zijn zoon verloren, nadat Lars vorige week aangereden werd door een bestuurder die onder invloed was van cannabis. De man was gekend voor eerdere feiten. Lars vocht een week lang voor zijn leven, maar het mocht niet zijn. “Hij was zo’n gelukkig kind.”

 1. Nederlandse brandweermannen komen mee blussen in grensstreek van Hoogstraten: “Voor de brandweer telt elke seconde dus dit kan van levensbelang zijn”
  Hoogstraten

  Nederland­se brandweer­man­nen komen mee blussen in grens­streek van Hoogstra­ten: “Voor de brandweer telt elke seconde dus dit kan van levensbe­lang zijn”

  De Hulpverleningszone Taxandria heeft een belangrijke overeenkomst gesloten met de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Voortaan zal in de grensstreek van de Hoogstraatse deelgemeenten de Nederlandse brandweer automatisch verwittigd worden én mee uitrukken. “Voor de brandweer telt elke seconde dus als we op deze manier tijd kunnen winnen, moeten we daar wel fors op inzetten”, zegt zonecommandant Luc Faes.
 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.