Het bord van Smaakhoeve De Lochtenberg werd vernield.
Volledig scherm
Het bord van Smaakhoeve De Lochtenberg werd vernield. © RV

Bord van Smaakhoeve De Lochtenberg vernield na opmerkingen over boerenprotest: “We zullen voortaan zwijgen, maar we doen verder zoals we bezig waren”

MerksplasOnbekenden hebben het reclamebord van Smaakhoeve De Lochtenberg vernield. Dat gebeurde nadat de zaakvoerders van De Lochtenberg duidelijk hadden gemaakt waarom ze niet deelnamen aan het nationale boerenprotest. “Wij kozen bewust om niet deel te nemen omdat we een andere mening hebben, maar bedreigingen en vernielingen gaan wel te ver.”

 1. Dorp start petitie tegen verhuis van pater Luk (87) en broeder Xavier (92) naar Herentals: “Hart van ons klooster wordt er zomaar uitgesneden”
  PREMIUM
  Meersel-Dreef

  Dorp start petitie tegen verhuis van pater Luk (87) en broeder Xavier (92) naar Herentals: “Hart van ons klooster wordt er zomaar uitgesne­den”

  Inwoners van Meersel-Dreef hebben een petitie opgestart tegen de overplaatsing van pater Luk (87) en broeder Xavier (92). Omdat zij niet meer mee kunnen draaien in de ‘verjongende visie’ van het klooster in het dorp, verhuizen ze na meerdere decennia naar Herentals. “Maar zij maken deel uit van onze gemeenschap en zijn een beetje het cultuurhistorisch erfgoed van ons dorp”, klinkt het. “En pater Luk wil zelf ook niet vertrekken.” Maar gardiaan Kenny Brack, de kloosteroverste, betreurt de heisa: “Ze zijn echt niet gedwongen.”
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.