1. PVDA hekelt stevige verhoging van dagprijs serviceflats: “Het bestuur had sneller aan de alarmbel moeten trekken”
  Turnhout

  PVDA hekelt stevige verhoging van dagprijs service­flats: “Het bestuur had sneller aan de alarmbel moeten trekken”

  Op 1 januari gaat de dagprijs voor de serviceflats overal in Vlaanderen met 12,27 procent omhoog. Huurders van de serviceflats van Zorgroep Orion in Turnhout betalen daardoor vanaf volgende maand maar liefst 28,80 euro per dag. Oppositiepartij PVDA vindt die prijsstijging onaanvaardbaar en roept het stadsbestuur op om dringend maatregelen te treffen. “Alle levenskosten nemen toe, óók voor de mensen met een klein pensioen. Hoe moeten zij dat ooit gaan betalen?”, vraagt Wout Schafraet (PVDA) zich af.
 1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 1. Taeymans Coffee Roasters organiseert twee weekends grote kerstmarkt, zussen Pauline en Annelore openen pop-up van kledingwebshop Loreline: “We willen hier gezelligheid brengen”
  Hoogstraten

  Taeymans Coffee Roasters organi­seert twee weekends grote kerstmarkt, zussen Pauline en Annelore openen pop-up van kledingweb­shop Loreline: “We willen hier gezellig­heid brengen”

  Jurgen Taeymans van Taeymans Coffee Roasters organiseert in de weekends van 10, 11 en 17, 18 december een grote kerstmarkt in en rond zijn winkel aan de Meerseweg. Een twintigtal lokale handelaars en kunstenaars hebben al toegezegd om een of meerdere dagen te komen. Tegelijkertijd hebben de zussen Pauline en Annelore Broos er hun pop-upwinkel Loreline geopend met de hulp van mama Marleen. “Kerst is de tijd van gezelligheid en dat willen we hier creëren”, klinkt het.
 1. Fietsen Wildiers neemt twee Kempense fietswinkels over: “Noorderkempen stond op onze radar”
  Merksplas/Oud-Turnhout

  Fietsen Wildiers neemt twee Kempense fietswin­kels over: “Noorder­kem­pen stond op onze radar”

  De gekende Antwerpse fietswinkelketen Wildiers blijft groeien. Het heeft twee winkels overgenomen in de Kempen en brengt daarmee het aantal op veertien vestigingen. Het gaat om de overname van Veelo in Oud-Turnhout en Fietsen Peeraer in Merksplas. Eerder opende Wildiers ook al winkels in Geel, Lille en Malle. “De zaakvoerders én het personeel blijven aan boord en we plannen zelfs nog aanwervingen”, vertelt Kris Voet van Fietsen Wildiers.
 1. Personal trainer Tobias introduceert unieke keten van private gyms: “Coaching, voeding en massage op één plek”
  Turnhout/Retie

  Personal trainer Tobias introdu­ceert unieke keten van private gyms: “Coaching, voeding en massage op één plek”

  Tobias Maerien uit Retie is al twaalf jaar aan de slag als personal coach met zijn eigen studio ‘4u2 in Motion’, maar gooit het roer nu om. De zaak gaat voortaan door het leven als ‘Sterker’ en wordt uitgebreid tot een nieuw concept, dat geheel uniek is in België: een keten voor personal coaching. “Geen open fitness, waar iedereen zomaar binnen kan wandelen. Wel verschillende professionele gyms, waar je begeleid wordt door ervaren trainers”, legt hij uit.
 1. Buurtbewoners Venhoef zijn vandalisme, vuurwerkbommetjes en drugsdealen beu: “We durven ‘s avonds niet meer buiten komen”
  PREMIUM
  Minderhout

  Buurtbewo­ners Venhoef zijn vandalisme, vuurwerk­bom­me­tjes en drugsdea­len beu: “We durven ‘s avonds niet meer buiten komen”

  Heel wat bewoners van de Venhoef zijn de veelvuldige overlast in de buurt beu. Knalvuurwerk, kleine brandstichtingen, vandalisme, dealen en drugsgebruik zijn er sinds geruime tijd schering en inslag aan het gebouw dat enkele jaren geleden werd geplaatst op het plein. Enkele van de bewoners durven ’s avonds niet meer buiten en anderen hebben een eigen buurtnetwerk opgestart om alles in de gaten te houden. “We vrezen dat dit ooit fout gaat aflopen, want bij veel mensen begint het geduld op te geraken”, klinkt het.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Bar Qatar Hoogstraten trekt nog eens registers open: “De Duivels met z’n allen naar de volgende ronde schreeuwen”
  Hoogstraten

  Bar Qatar Hoogstra­ten trekt nog eens registers open: “De Duivels met z’n allen naar de volgende ronde schreeuwen”

  Nog minstens één keer alles geven. En dan hebben we het niet alleen over de Rode Duivels, want de organisatoren van Bar Qatar Hoogstraten en de vele vrijwilligers zijn er ook klaar voor. Na twee mindere sportieve prestaties van onze Rode Duivels gaan ze er bij Bar Qatar Hoogstraten alles aan doen om onze nationale ploeg naar de achtste finale te schreeuwen.
 2. Jongeren in Nassau en Hertog steken nu al knalvuurwerk af: “Vuurwerktoeristen zijn intimiderend en hufterig”
  PREMIUM
  Baarle-Hertog/Baarle-Nassau

  Jongeren in Nassau en Hertog steken nu al knalvuur­werk af: “Vuurwerk­toe­ris­ten zijn intimide­rend en hufterig”

  De gemeente Baarle-Nassau gaat in samenspraak met Baarle-Hertog een reeks extra maatregelen nemen om de overlast die veroorzaakt wordt door de vuurwerktoeristen aan te pakken. Een aantal groepjes jongeren die voor extra overlast zorgen, werden wel al geïdentificeerd. “We moeten al het mogelijke doen, maar 24/7 controleren is helaas ook niet mogelijk”, klinkt het in Nassau. Een aantal vuurwerktoeristen mocht al meteen hun aankoop terug afgeven, wegens verboden in Nederland.
 1. Gevangenis plaatst vier extra bewakingscamera’s langs omheining om fenomeen ‘pakjes gooien’ aan te pakken
  Wortel

  Gevangenis plaatst vier extra bewakingscamera’s langs omheining om fenomeen ‘pakjes gooien’ aan te pakken

  De strafinrichting van Wortel krijgt binnenkort vier tijdelijke bewakingscamera’s die de volledige omheining van de gevangenis moeten monitoren. Het Gevangeniswezen en de politie Noorderkempen willen daarmee het fenomeen van het ‘pakjes gooien’ aanpakken. Een tweetal maanden geleden was er nog een staking bij het personeel waarbij dat probleem werd aangekaart. “De vraag kwam van het Gevangeniswezen en na een positief advies van de politie geven wij als stad graag onze goedkeuring”, zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft).