STOCK.
Volledig scherm
STOCK. © Klaas De Scheirder

Zwartwerk en vervallen producten: burgemeester De Wever sluit nachtwinkel op de Bredabaan

MerksemHet college van burgemeester en schepenen besliste om de uitbatingsvergunning van een nachtwinkel op de Bredabaan in Merksem definitief in te trekken. Uit verschillende vaststellingen in een nachtwinkel op de Bredabaan blijkt dat de uitbater het niet zo nauw neemt met de regels.

 1. N-VA dient motie in tegen verdwijnen tweede veerboot over Schelde

  N-VA dient motie in tegen verdwijnen tweede veerboot over Schelde

  De tijdelijke extra veerdienst over de Schelde verdwijnt vanaf 1 april. N-VA district Antwerpen gaat daar niet mee akkoord, en keurde daarom maandagavond op de districtsraad een motie goed om de tweede veerboot te behouden. De motie wordt aan het college van burgemeester en schepenen bezorgd, met de vraag om de kwestie te bepleiten bij de bevoegde overheden. “De veerboot is niet gevoelig voor technische defecten en heeft ook geen last van files”, aldus districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA).
  Antwerpen
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 3. Na wereldrecord rolstoelmarathon verpulverd te hebben, droomt Lotte (27) verder: “Ironman in Hawaï, het Kanaal overzwemmen... De lijst is nog lang”
  PREMIUM

  Na wereldre­cord rolstoelma­ra­thon verpulverd te hebben, droomt Lotte (27) verder: “Ironman in Hawaï, het Kanaal overzwem­men... De lijst is nog lang”

  De 27-jarige Lotte De Vet uit Brasschaat is niet vies van een extreme uitdaging. Op haar zestiende beklom ze de Mont Ventoux met een eenwieler. Twee jaar geleden eindigde ze als zevende vrouw op de ‘Marathon des Sables’. En afgelopen zondag verbrak ze samen met Kimberly Menu (26) vlotjes het wereldrecord rolstoelmarathon in Barcelona. “Ik wist halverwege dat het eigenlijk niet meer kon mislopen”, herbeleeft Lotte haar wonderprestatie. Zette Marcske van F.C. De Kampioenen dit alles in gang?
  Brasschaat