Tine en Pieter Embrechts speelden het nieuwe podium als eerste in.
Volledig scherm
Tine en Pieter Embrechts speelden het nieuwe podium als eerste in. © Tessa kraan

Zeg niet langer CC Merksem, maar wel Schouwburg Noord: nieuwe naam moet bovenlokaal karakter in de verf zetten

MERKSEMAl meer dan 23 jaar is het cultureel centrum van Merksem een hotspot voor cultuurliefhebbers van binnen en buiten de stad. Het stadsbestuur besliste recent om het centrum de officiële status van ‘schouwburg’ toe te kennen, om die bovenlokale uitstraling extra in de verf te zetten. Daar hoort niet enkel een nieuwe naam bij maar ook een compleet gerenoveerde zaal. “Zeg niet langer CC Merksem, zeg Schouwburg Noord.”

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Man met groot keukenmes gevat op tramtoestel uit Merksem: “Hij stak het tussen de deuren om ervoor te zorgen dat ze weer open gingen”
  Antwerpen/Merksem

  Man met groot keukenmes gevat op tramtoe­stel uit Merksem: “Hij stak het tussen de deuren om ervoor te zorgen dat ze weer open gingen”

  De Antwerpse politie heeft vorige week donderdag een man gearresteerd die voor consternatie had gezorgd op een tramtoestel. Toen hij in Merksem wilde opstappen, maar de deuren vlak voor zijn neus sloten, schoof hij een groot keukenmes tussen de deuren om hen weer open te krijgen. Enkele van de passagiers werden bang bij het zien van het mes en belde de politie.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.