Tientallen misnoegde omwonenden kwamen samen aan de boomhut in de Geertshoek, een populaire speelplek voor de kinderen uit de buurt die straks wordt gesloopt.
Volledig scherm
Tientallen misnoegde omwonenden kwamen samen aan de boomhut in de Geertshoek, een populaire speelplek voor de kinderen uit de buurt die straks wordt gesloopt. © RV

“Wat een brutaliteit op de Oosterweelwerf”: buurt protesteert tegen bomenkap langs Antwerpse ring

MerksemMet de kap van 15 hectare bos langs de Antwerpse ring – een strook van 1,5 kilometer lang - gaan morgen de Oosterweelwerken in Merksem écht van start. Buurtbewoners, geruggensteund door oppositiepartij Groen, hielden zondag protest. “Wat een chirurgische ingreep zou moeten zijn, wordt een grote kaalslag.”

 1. Lucky Omeruo scoort en mist penalty bij City Pirates dat les in efficiëntie krijgt van Hasselt (1-2): “Deze fout snel goedmaken”
  voetbal tweede nationale B

  Lucky Omeruo scoort en mist penalty bij City Pirates dat les in efficiën­tie krijgt van Hasselt (1-2): “Deze fout snel goedmaken”

  City Pirates speelde Sporting Hasselt zaterdagavond bij momenten helemaal van de mat, maar finaal bleef de thuisploeg zonder punten achter. Na de vroege achterstand, een strafschop van Bracké, zette Lucky Omeruo zijn eigen penaltymisser nog recht met de gelijkmaker, maar alweer een resem gemiste kansen later, lag de bal een tweede keer in het net aan de overkant. De Piraten zetten daarop alle zeilen bij in hun zoektocht naar minstens een punt, maar het bleef 1-2.
 1. Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb
  Kalmthout/Antwerpen/Sint-Niklaas

  Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb

  De drugsafdeling van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft afgelopen week een Britse drugsbende opgerold. De bendeleden voerden cocaïne in via de haven van Antwerpen en huurde panden via Booking.com of Airbnb als uitvalsbasis en opslagplaats. In een gehuurde kamer in Kalmthout troffen ze 580 kilo coke aan, in Sint-Niklaas ging het om 98 pakketjes in reiskoffers.