Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Wagen crasht tegen woning na achtervolging met hoge snelheden

MerksemDe politie heeft zaterdagavond een verdachte wagen achtervolgd doorheen Merksem. De bestuurder reed boven de 100 km per uur door een zone 30 en crashte tegen een woning. Hij bleek drugs bij zich te hebben.

 1. Belgische Star Wars-fanclub viert 25e verjaardag in Merksem: "Star Wars is een sprookje”
  Merksem

  Belgische Star Wars-fan­club viert 25e verjaardag in Merksem: "Star Wars is een sprookje”

  TeeKay-421 vzw, de Belgische Star Wars-fanclub, bestaat dit jaar 25 jaar. Dat werd zaterdag 17 september gevierd in JC Bouckenborgh in Merksem, waar fans konden kennismaken met de club, merchandising van Star Wars op de kop konden tikken, konden deelnemen aan een interactieve quiz en een eigen X-wing (een schip uit Star Wars) konden maken. “Zelfs de maker van Star Wars, George Lucas, kan niet zeggen waarom de films zo succesvol zijn geworden.”
 2. Bonkende beats en griezelige spinnen: nieuw dj-festival op Spoor Oost combineert muziek, pretpark en Halloween
  BORGERHOUT

  Bonkende beats en griezelige spinnen: nieuw dj-festival op Spoor Oost combineert muziek, pretpark en Halloween

  Na de succesvolle belevingswandeling ‘The Story of Wortel’ in Merksplas komt Yannick de Kleine (23) uit Schoten nu met een nog grootser project naar de Koekenstad. Op de evenementenvlakte van Spoor Oost pakt hij eind oktober uit met de allereerste editie van openluchtfestijn Fear Festival, waar naast muziek vooral beleving centraal staat. “Of waar muziekfestival en pretpark hand in hand gaan.”
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.