Wout Van Aert won in 2016 de schaal Sels, toen nog op de Bredabaan in Merksem.
Volledig scherm
Wout Van Aert won in 2016 de schaal Sels, toen nog op de Bredabaan in Merksem. © Foto BELGA

Twee weekends Schaal Sels?

MERKSEMDe profkoers Schaal Sels zou wel eens uit Merksem kunnen verdwijnen. Dat zijn toch de geruchten die de ronde doen in het district. De organisatie sust maar blijft onduidelijk. "Twee koersen Schaal Sels zijn in de maak, Merksem moet zich geen zorgen maken."

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Yannick Verbist en City Pirates in extremis onderuit bij tienkoppig Bocholt (1-0): “Late tegengoal moest afgekeurd worden”
  Voetbal 2NB

  Yannick Verbist en City Pirates in extremis onderuit bij tienkoppig Bocholt (1-0): “Late tegengoal moest afgekeurd worden”

  City Pirates verweerde zich kranig op bezoek bij titelfavoriet Bocholt, dat ook met tien spelers het meeste balbezit had. Lange tijd zag het ernaar uit dat Yannick Verbist en zijn teammaats een punt mee naar Merksem zouden nemen, maar enkele minuten voor tijd kwam er dan toch een barstje in de afweer. Al vond de bezoekende doelman de manier waarop die goal tot stand kwam onaanvaardbaar.
 3. Invaller en ex-prof Ibou Sawaneh (35) zet City Pirates bij debuut op weg naar remonte tegen Tongeren (3-2): “Dit is een heel belangrijke zege”
  Voetbal 2NB

  Invaller en ex-prof Ibou Sawaneh (35) zet City Pirates bij debuut op weg naar remonte tegen Tongeren (3-2): “Dit is een heel belangrij­ke zege”

  Net als vorige week kwam City Pirates na een discutabele goal op achterstand, maar tegen Tongeren kregen de Piraten meer tijd om de scheve situatie recht te zetten. En daar maakten ze ook gebruik van, want onder meer met de inbreng van ex-prof Ibou Sawaneh (ex-Beveren, Kortrijk en OHL), die zelf de gelijkmaker scoorde, nam de thuisploeg de wedstrijd in handen in de tweede helft en verzekerde City Pirates zich van een eerste seizoenszege. 3-2 werd het.