De zoveelste granaataanslag in Antwerpen. Doelwit deze keer: flatgebouw aan Leiebos, Merksem.
Volledig scherm
De zoveelste granaataanslag in Antwerpen. Doelwit deze keer: flatgebouw aan Leiebos, Merksem. © Marc De Roeck

Opnieuw granaataanslag in Antwerpen: “Wakker geschud door twee luide knallen”

Er is alweer een aanslag geweest op een gebouw in Antwerpen vannacht. Het gelijkvloers van een appartementsgebouw aan Leiebos in het district Merksem werd geviseerd door granaten. Niemand raakte gewond. Politie, parket, DOVO en labo kwamen ter plaatse voor onderzoek.

52 reacties

 • Michel Den Dikke

  1 jaar geleden
  Antwerpen is nu eenmaal cultureel verrijkt, beetje tolerant blijven voor andere culturen eh? In sommige culturen is het nu eenmaal normaal om met granaten te smijten.
 • bart bever

  1 jaar geleden
  De Winter als Burgervader (ik haat het woord meester) zou beter zijn. En aan al de believers dat het vroeger beter was...zijn blijkbaar de beelden vergeten van Dyab Abou Jahjah op de Turnhoutsebaan.
 • LUC VAN DER VEKEN

  1 jaar geleden
  ""ZIE IK DE LICHTJES VAN ""aan"" DE SCHELDE"" De voorspellingen in 1952 waren zéér juist!
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  William Bonny, ik wist niet dat Bart De Wever voorzitter was bij Groen of SPa. Alhoewel, ondanks zijn grote woorden dat hij die socialisten nooit meer wou zien in antwerpen, kroop hij er toch mee in bed. Misschien kan u aan Francken vragen om nog eens 1500 Syriërs naar hier te halen. Ik zou als ik u was zwijgen over smeergeld.
 • Rene Philips

  1 jaar geleden
  Ze ontvluchten hun land voor de oorlog en beginnen hier dan maar oorlog te voeren om geen al te grote cultuurshock te moeten ervaren.
 1. Schietoefeningen 11 en 12 mei afgelast, schapen moeten nieuwe brand voorkomen
  Wuustwezel/Brecht

  Schietoefe­nin­gen 11 en 12 mei afgelast, schapen moeten nieuwe brand voorkomen

  De burgemeesters van Wuustwezel en Brecht hadden donderdag een constructief gesprek met Defensie, net geen week na de verwoestende brand op het Groot Schietveld. Defensie liet alvast weten dat de geplande oefeningen op 11 en 12 mei niet doorgaan én dat andere oefeningen die binnenkort gepland staan enkel in gesloten schietstanden plaatsvinden. Ook wordt er constructief overlegd met het Agentschap Natuur en Bos over een gepaste oplossing om zulke zware branden te voorkomen. Lees hier nog eens alles over de brand op het Groot Schietveld.
 1. Tot 4 jaar cel voor dievenbende die half jaar lang plundertocht hield in nieuwbouwwoningen: “Voor meer dan 300.000 euro boilers en ander materiaal gestolen”
  Oostende/Brugge/Antwerpen/Oudenburg/Knokke

  Tot 4 jaar cel voor dievenben­de die half jaar lang plunder­tocht hield in nieuwbouw­wo­nin­gen: “Voor meer dan 300.000 euro boilers en ander materiaal gestolen”

  Een Roemeense dievenbende heeft celstraffen tot vier jaar gekregen voor diefstallen op elf werven in onder meer Brugge en Oostende. In amper een half jaar tijd graaiden de beklaagden volgens het parket meer dan 150 boilers en ander duur materiaal mee, goed voor in totaal 305.000 euro.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing