De feestelijke opening van de vernieuwde Bredabaan in Merksem (2015).
Volledig scherm
PREMIUM
De feestelijke opening van de vernieuwde Bredabaan in Merksem (2015). © Klaas De Scheirder

Op huizenjacht in ... Merksem: "Huizen van boven de 400.000 euro zijn hier zeer zeldzaam”

MerksemOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: het district Merksem in Antwerpen. 

 1. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”
 2. Restaurant Umami krijgt Lukaku en Nainggolan over de vloer: “Geen sterallures, geen diva’s, gewoon heel gemakkelijk”
  ANTWERPEN

  Restaurant Umami krijgt Lukaku en Nainggolan over de vloer: “Geen sterallu­res, geen diva’s, gewoon heel gemakke­lijk”

  Wie dinsdagavond toevallig ging eten bij Umami op het Antwerpse Zuid kon niet enkel op de foto met Radja Nainggolan, maar ook met Romelu Lukaku. De wereldster vond na de Nations League nog even de tijd om te passeren in Antwerpen. “Radja is hier vaste klant en haalt zijn maatjes regelmatig naar hier, dan is het weer De Bruyne of Mertens, nu was het ‘Big Rom’.”
 3. Meer dan 7.500 bijkomende registraties in Antwerpen na testdag BE-Alert
  ANTWERPEN

  Meer dan 7.500 bijkomende registra­ties in Antwerpen na testdag BE-Alert

  Vorige week donderdag werden zo’n twee miljoen SMS-berichten verzonden via het nationale waarschuwingssysteem BE-Alert tijdens een test in 115 steden en gemeenten. In de provincie Antwerpen ging dat met een primeur gepaard met locatiegebaseerde technologie. Iedereen die aanwézig was in de provincie — dus niet per se woonachtig — kreeg een bericht. Na de testdag registreerden 7.500 adressen in Antwerpen extra voor BE-Alert.
 4. 300 handtekeningen voor petitie ‘doortrekken tram 9' in Deurne: “Openbaar vervoer zou prioriteit moeten krijgen”
  Deurne

  300 handteke­nin­gen voor petitie ‘doortrek­ken tram 9' in Deurne: “Openbaar vervoer zou prioriteit moeten krijgen”

  Op zondag 17 oktober stapten een vijftigtal actievoerders samen met de PVDA op in een mars voor beter openbaar vervoer in Deurne. Ze eisen het doortrekken van tram 9 om zo de beide kanten van Deurne te verbinden. “Het is een win-win situatie, Deurne krijgt zo haar welverdiende tramverbinding en de keerlussen in Deurne-Zuid worden hierdoor overbodig.” zegt Manal Toumi, districtsraadslid in Deurne.