Op woensdag 27 april huldigde het district Merksem samen met woordkunstenaar Esohe Weyden en het Merksemse Junior Team de speelaanleidingen in het Runcvoortpark in.
Volledig scherm
Op woensdag 27 april huldigde het district Merksem samen met woordkunstenaar Esohe Weyden en het Merksemse Junior Team de speelaanleidingen in het Runcvoortpark in. © Klaas De Scheirder

Nieuwe speeltuin in Runcvoortpark poëtisch ingehuldigd

MerksemOp woensdag 27 april huldigde het district Merksem samen met woordkunstenaar Esohe Weyden en het Merksemse Junior Team de nieuwe speelaanleidingen in het Runcvoortpark in.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Belgische en buitenlandse top dj’s zetten stap naar virtuele wereld: “NFT-hype is geëxplodeerd”
  Lier/Brasschaat/Hoogstraten/Boom

  Belgische en buitenland­se top dj’s zetten stap naar virtuele wereld: “NFT-hype is geëxplo­deerd”

  Zowat alle Belgische gekende namen in de Belgische DJ-wereld zetten de stap in de NFT-wereld. NFT ? Vergelijk met de cryptomunt Bitcoin. Je koopt een eigendomscertificaat van een nummer, foto, concert of wat dan ook van een bekende DJ in een virtuele wereld. Om een idee te geven: onlangs werd een digitaal kunstwerk verkocht voor 69 miljoen dollar. Een NFT kan dus wel wat waard worden...
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.