De nieuwe Hoogmolenbrug wordt komend weekend ingevaren op het Albertkanaal
Volledig scherm
De nieuwe Hoogmolenbrug wordt komend weekend ingevaren op het Albertkanaal © Paul De Groot/Gemeente Schoten

Metropoolstraat afgesloten door plaatsing nieuwe brug

MerksemTijdens het weekend van 15 januari wordt de nieuwe Hoogmolenbrug met pontons op zijn plaats gebracht. Hiervoor wordt de Metropoolstraat tussen Merksem en Schoten volledig onderbroken tussen de Kruiningenstraat en de Braamstraat. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Brug van den Azijn.

  1. Reinhilde Decleir en Borgerhoutse Reuzenstoet winnen Vlaamse cultuurprijzen Ultimas: “Beiden zorgen voor ongeziene sociale verbinding in de stad”
    ANTWERPEN

    Reinhilde Decleir en Borgerhout­se Reuzen­stoet winnen Vlaamse cultuur­prij­zen Ultimas: “Beiden zorgen voor ongeziene sociale verbinding in de stad”

    De Ultimas of Vlaamse cultuurprijzen werden dinsdagavond uitgereikt in deSingel aan dertien laureaten, als erkenning voor hun verdienste in de socio-culturele sector. Voor Antwerpen won de Borgerhoutse Reuzenstoet in de categorie erfgoed en - hoe kan het ook anders - Reinhilde Decleir ontving de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste. “Haar loopbaan liep samen met elk artistiek hoogtepunt van het Vlaams theater van de voorbije vier decennia.”