Sfeerbeeld. Op 9 juli organiseert het district 'Merksem Feest en Zingt' voor jong en oud in het Bouckenborghpark.
Volledig scherm
Sfeerbeeld. Op 9 juli organiseert het district 'Merksem Feest en Zingt' voor jong en oud in het Bouckenborghpark. © Mechelen Feest

‘Merksem Feest en Zingt’ in Bouckenborghpark met kinderanimatie en barbecue

MerksemVrijdag 9 juli viert Vlaanderen het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Om dit extra in de kijker te zetten, organiseert het district Merksem een openluchtfeest in het Bouckenborghpark. De feestelijke dag wordt afgesloten met een barbecue en een meezingfestijn met Wim Leys en zijn band.

  1. Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemeester van de stationsbuurt”
    ANTWERPEN

    Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemees­ter van de stations­buurt”

    Het naamloze pleintje in het Antwerpse Statiekwartier gaat voortaan door het leven als ‘Louis Michielsen Plaats’. Een ode aan de bekendste zwerver van ’t stad, die in 2019 overleed. Het naambord is donderdag onthuld door zelfverklaard schijnburgemeester ‘BDW’. “In tegenstelling tot de meeste straatnamen die naar personen vernoemd zijn, was Louis wel degelijk een deel van het plein.” Eerbetoon aan een ‘schone mens’.