De muurschildering van Gaston Berghmans in Merksem.
Volledig scherm
PREMIUM
De muurschildering van Gaston Berghmans in Merksem. © Klaas De Scheirder

Merksem eert Gaston Berghmans met 400 meter grote muurschildering

MerksemVandaag is in Merksem een 400 meter grote muurschildering onthuld die het portret toont van Gaston Berghmans. Het district wil de bekende komiek op die manier postuum eren. “Via deze streetartmuur zal ook de jongere generatie Merksemnaren hem leren kennen.”

  1. City Pirates kegelt eerstenationaler Olympique Charleroi uit de beker, Kenneth Ugoh is matchwinnaar (1-0): “Vertrouwen van de coach maakt verschil”
    Voetbal Beker van België

    City Pirates kegelt eerstenati­o­na­ler Olympique Charleroi uit de beker, Kenneth Ugoh is matchwin­naar (1-0): “Vertrouwen van de coach maakt verschil”

    Een ding is zeker, verrassingen zijn er altijd wel in de beker en zo ook in Merksem zondagavond. Omwille van de hitte werd de aftrap verlaat naar 19.30 uur en dat bleek een goede beslissing voor City Pirates, dat eerstenationaler Olympique Charleroi ontving. Jeugdproduct Kenneth Ugoh tekende rond het half uur voor de 1-0 na een knappe individuele actie en een sterke thuisploeg hield die voorsprong daarna ook vast. Dat heet dan een stunt en dus mogen de Piraten zich opmaken voor de volgende ronde waarin tweedenationaler Dikkelvenne op bezoek komt.