Drie verdachten van het complot in Merksem: Paul O., Yannick V. en Igor G.
Volledig scherm
Drie verdachten van het complot in Merksem: Paul O., Yannick V. en Igor G. © Facebook/Whatsapp

LIVE. Van Quickenborne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoeking", hoofdverdachten stonden op terroristenlijst

MERKSEMBij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is gisterenochtend Yannick V. (36) doodgeschoten. Hij maakte deel uit van een onderzoek naar vermeend rechts-extremisme en illegale wapenhandel. Bij hem thuis werden meer dan honderd wapens gevonden. Mogelijk was een bende een terreuraanslag aan het voorbereiden, maar een specifiek doel of tijdstip was er (nog) niet.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. Bart De Wever krijgt bakken vol kritiek in drugsdebat: “Maar ons preventief net wérkt, want dankzij alle arrestaties zijn ook veel aanslagen voorkomen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bart De Wever krijgt bakken vol kritiek in drugsdebat: “Maar ons preventief net wérkt, want dankzij alle arresta­ties zijn ook veel aanslagen voorkomen”

  De Antwerpse gemeenteraad was maandag verenigd in de afschuw over de dood van de 11-jarige Firdaous E.J. in Merksem. Over de aanpak van de drugsoorlog kreeg burgemeester Bart De Wever (N-VA) bakken vol kritiek. “Werk méér samen, over alle bestuursniveaus heen”, klonk het. De Wever kaatste terug met hoge arrestatiecijfers.